Live τώρα    
Μαστροπεία Κολωνός / Τέσσερις μήνες μετά η 12χρονη ακόμη δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαστροπεία Κολωνός / Τέσσερις μήνες μετά η 12χρονη ακόμη δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επί μήνες έπεφτε θύμα παιδοβιασμού από το κύκλωμα μαστροπείας του Κολωνού. Από το Σεπτέμβριο και επί τέσσερις μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος. Είδε την μητέρα της να προφυλακίζεται. Αναγκάζεται ξανά και ξανά να βλέπει οπτικό υλικό από τους ύποπτους βιαστές, να ανακαλεί τραυματικές εμπειρίες. Παραμένει κλεισμένη σε ένα σπίτι, χωρίς να πηγαίνει σχολείο. Και όλα αυτά, η 12χρονη τα ζει χωρίς ψυχολογική υποστήριξη για την ίδια, πέραν των ανθρώπων που εξυπηρετούν τους σκοπούς της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, κατήγγειλε για μία ακόμη φορά μιλώντας στον Ant1 η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή καμία βοήθεια προς αυτό το παιδί», είπε η κα Ταραχοπούλου. Οι προσπάθειές της η 12χρονη να μην χάσει την τάξη στο σχολείο, ήταν η αιτία να υπάρξει συνάντηση με ψυχολόγο. Αλλά ο σκοπός δεν ήταν η υποστήριξη του παιδιού, «αυτή η επίσκεψη έγινε με το σκοπό να πάρουμε αυτό το περιβόητο χαρτί, την βεβαίωση από τον ψυχολόγο, για να έχει το παιδί κατ' οίκον διδασκαλία», όπως εξήγησε αργότερα. «Μετά κόπων και βασάνων το είδε ένας ψυχολόγος πριν από 4-5 ημέρες, σε πολύ μεγάλη απόσταση από εκεί που βρίσκεται (σ.τ.σ. 50-60 χλμ. μακριά όπως διευκρίνισε σε άλλο σημείο) και μετά από δικές μας ενέργειες και εκκλήσεις, στα κανάλια, στις κρατικές υπηρεσίες, παντού».

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και οχλήσεις, η αδιαφορία των Αρχών είναι συνεχής και πλήρης και ταράσσεται μόνο όταν γίνονται οι καταγγελίες στα ΜΜΕ. Όπως είπε η κα Ταραχοπούλου, «προχθές επικοινώνησε μαζί μου ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης και υποσχέθηκε ότι "άμεσα" το παιδί θα έχει ψυχολογική υποστήριξη, κατ' οίκον διδασκαλία ... μου είπε "μέχρι τα Χριστούγεννα". Περιμένουμε να το δούμε και αυτό ... Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ψυχολογική υποστήριξη. Από τον καινούργιο χρόνο, κατ' οίκον διδασκαλία, γιατί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο το παιδί αυτό, δεν είναι σε κατάσταση για να πάει σχολείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δημοσιογράφοι υπογράμμισαν με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι η υπόθεση μαστροπίας στον Κολωνό με θύμα την 12χρονη «έσκασε» στις αρχές Σεπτεμβρίου, δηλαδή 4 μήνες πριν, κάτι που «καταρρίπτει τον μύθο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για τα κακοποιημένα παιδιά».

Στην ερώτηση «γιατί δεν έχει γίνει ήδη;», η κα Ταραχοπούλου απάντησε ευθέως: «Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τις αρμόδιες υπηρεσίες ... Κάθε φορά, όταν βγαίνουμε στα κανάλια και λέμε αυτά που συμβαίνουν, τότε ευαισθητοποιείται κάποιος, κάποιες υπηρεσίες. Περιττό να πω ότι κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων είναι απαράδεκτες. Η βοήθεια που θεωρούν ότι προσφέρουν είναι ένα σακουλάκι φασόλια, μια χλωρίνη».

Τόνισε παράλληλα ότι η αδιαφορία δεν αφορά μόνο την 12χρονη αλλά και τα άλλα παιδιά της οικογένειας. «Εκτός από αυτό το παιδί, υπάρχουν και τα άλλα παιδιά. Έχουν υποστεί και αυτά ένα βάσανο από όλη αυτή την ιστορία. Χρειάζονται κι αυτά υποστήριξη. Δεν έχει γίνει τίποτα για κανένα παιδί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

(οι δηλώσεις στο παρακάτω βίντεο μετά το 15'10'')

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0