Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Σκάνδαλο υποκλοπών / Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια και εταιρείες εννέα μήνες μετά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια και εταιρείες εννέα μήνες μετά

έρευνα της αστυνομίας
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εννέα μήνες μετά και αφού το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει διασύρει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο, σήμερα γίνονται έρευνες σε σπίτια και εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό του Predator.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής γίνονται έρευνες από την ΕΛΑΣ σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του λογισμικού Predator.

Η εντολή προς την αστυνομία για τις έρευνες σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, που χειρίζεται την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Τουλάχιστον έξι εταιρείες φέρονται έχουν μπει στο στόχαστρο των Εισαγγελέων που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις καθώς όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιοποίησαν στοιχεία που τους κοινοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έγγραφα αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις.

Πάντως εννέα μήνες μετά είναι αφελές να περιμένει κανείς ότι θα βρεθούν στοιχεία στα σπίτια ή στις εγκαταστάσεις των εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Η παρέμβαση αυτή μοιάζει περισσότερο με μεταχρονολογημένο σόου, ειδικά αν αναλογιστεί κανέις και την συσκότιση που επέβαλε με το απόρρητο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο είχε αποκαλυφθεί ότι το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό του Predator.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL