Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Πυροβολισμός 16χρονου / Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με οδοφράγματα και χημικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με οδοφράγματα και χημικά

SCREENSHOT VIDEO

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη. Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά, κοντά στο κτίριο της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στην οδό Πόντου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πυρπολήθηκαν και δύο οχήματα εκσκαφέων, ενώ καίγονται λάστιχα.

https://youtu.be/6BxGrWhiyBE

Ισχυρή αστυνομική δύναμη επενέβη στο σημείο με δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και το πρωί στα δικαστήρια όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο , Κώστα Φραγκούλη.

https://youtu.be/0MEWw52cg4khttps://youtu.be/zk-9-gOHhp4

https://youtu.be/GpCFXcQnVdQ

Ένταση σε Μέγαρα και Ζευγολατιό - Κόπηκε στα τρία η Ολυμπία Οδός

Στα τρία κόπηκε η εθνική οδός Αθηνών - Πάτρας από Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων σημειώθηκε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεκόπη και η Ολυμπία Οδός προχώρησε σε εκτροπή της από το 39ο χιλιόμετρο στην έξοδο Μεγάρων. Ωστόσο αργότερα η Εθνική οδός άνοιξε και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Ένταση σημειώθηκε και στο Ζευγολατιό και η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από συγκεντρωμένους Ρομά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο.

 

Ένταση στη Χαλκηδόνα, έκλεισε η παλιά Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Ομάδα διαδηλωτών έκλεισε την  Παλιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Χαλκηδόνας. Οι διαδηλωτές από τον διπλανό οικισμό Ρομά της περιοχής έχουν στήσει οδοφράγματα στο δρόμο και διεκόπη η κυκλοφορία.

https://youtu.be/QRcONlTV1M8

Κλειστή η οδός Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, πραγματοποιήθηκε στο ύψος του καταυλισμού «Τσαΐρια», στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας με φωτιές και οδοφράγματα. Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ένταση στο Μενίδι

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ένταση στην οδό Μόρνου στο Μενίδι όταν νεαροί πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή προληπτικά για την καταστολή επεισοδίων. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή προσαγωγές .

Επεισόδια στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών όταν ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, άναψαν φωτιές και πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Έκλεισε η περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο

Συγκέντρωση Ρομά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο οι οποίοι που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL