Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Κιβωτός του Κόσμου / Οι Αρχές ψάχνουν το πού πήγαν εκατομμύρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Οι Αρχές ψάχνουν το πού πήγαν εκατομμύρια

Η Κιβωτός του Κόσμου
(INTIME NEWS/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ)

Η Οικονομική Αστυνομία προχωρά στην υλοποίηση της εισαγγελικής εντολής για τη διερεύνηση τέλεσης τεσσάρων οικονομικών αδικημάτων στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Θα εξεταστούν τουλάχιστον 11 πρόσωπα που είχαν ρόλους-κλειδί στην Κιβωτό του Κόσμου, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά του δικηγόρου του π. Αντώνιου Παπανικολάου, η απάντηση ήρθε την προαναγγελία κατάθεσης έγκλησης στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση οποιασδήποτε σχέσης του πελάτη του με την Κιβωτό, καθώς τυπικά εμφανιζόταν να χρησιμοποιεί κατοικία εντός της δομής του Κολωνού. Προηγήθηκε δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φέρεται η απαγόρευση να ανάγκασε τον ίδιο και τους οικείους του να διανυκτερεύσουν στο όχημά τους έξω από τη δομή. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι χρειάστηκε να εξετάσει παιδίατρος το παιδί του, κάτι που έγινε στο αυτοκίνητο. Η ανάρτηση σχολιάζεται με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο στα social media, ως επικοινωνιακό τρικ.

Η οικονομική επιφάνεια του ζευγαριού που ηγείτο της Κιβωτού του Κόσμου και οι κινήσεις του χρήματος, με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εσόδων τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Αναμένεται σε αυτή την κατεύθυνση να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του π. Αντώνιου και πιθανώς και άλλων προσώπων. 

Ενδεικτικά, οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται σε τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε κοινούς λογαριασμούς του ζευγαριού, θυρίδες με ακόμη μεγαλύτερα ποσά, χρυσές λίρες και μεγάλο όγκο κοσμημάτων από χρυσό.

Αντίστοιχα, σε βάθος 15ετίας εκτιμάται ότι τα έσοδα της Κιβωτού σε βάθος 15ετίας αγγίζουν τα 85 εκατ. ευρώ και τα 40 εκατ. ευρώ την περασμένη 5ετία. Από τα τελευταία, οι κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς φαίνεται να προσδιορίζουν την πορεία 15 εκατ. ευρώ, ενώ «αναζητούνται» άλλα 25 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL