Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Κακοκαιρία Ariel / Άφησε πολλά προβλήματα - Πού σημειώθηκαν οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Ariel / Άφησε πολλά προβλήματα - Πού σημειώθηκαν οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία κακοκαιρία Ariel, καθώς δημιούργησε σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο και πλημμυρισμένα σπίτια, σε Λήμνο και Κατερίνη. Σε Πιερία, Σκόπελο και Άγιο Όρος καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

 Προβλήματα υπήρξαν και στην Παραλία Κατερίνης καθώς ο όγκος του νερού έκανε δύσκολη την αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο.

Η κακοκαιρία Ariel έπληξε σχεδόν το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Τρίτης έως και την Πέμπτη και έδωσε πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, τόσο σε ηπειρωτικές, όσο και σε νησιωτικές περιοχές.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται τα τα συνολικά ύψη των βροχοπτώσεων έως τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

πηγή meteo.gr

Σαρωτικοί ήταν οι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη. Κορμοί και κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα, ενώ πολλά σημεία της πόλης γέμισαν σκουπίδια. Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τέμπη, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Τεμπών, όπως τα Μεσάγκαλα και την Κουλούρα, το νερό κάλυψε μεγάλο μέρος των δρόμων. Όλο το παραλιακό μέτωπο της Πιερίας, από Πλαταμώνα μέχρι και την παραλία της Κατερίνης, πλημμύρισε.

Στην Σκόπελο, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν ενώ κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, έχει καταστραφεί όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε από χθες βράδυ, έως σήμερα το απόγευμα, 163 κλήσεις. Από αυτές, οι 104 σημειώθηκαν στην Πιερία, και 33 στην Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία και στη Λήμνο για 10 συνεχόμενες ώρες, ενώ μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL