Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Κακοκαιρία Ariel / Μήνυμα 112 και στους κατοίκους της Λήμνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Ariel / Μήνυμα 112 και στους κατοίκους της Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
limnosfm100

Η κακοκαιρία «Ariel» θα αρχίσει να εξασθενεί από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κακοκαιρία απομακρύνεται από την ηπειρωτική χώρα και πηγαίνει όμως προς τα νησιά του Αιγαίου. Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε το απόγευμα στους κατοίκους της Λήμνου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες στη Λήμνο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Απότομη επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός στη Λήμνο με έντονη καταιγίδα και κεραυνούς οι οποίοι έπληξαν το νησί.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε περιοχές της Λήμνου, που κάθε φορά που έχει κακοκαιρία εμφανίζονται κάνοντας πεζούς και οχήματα στην κυριολεξία να δεινοπαθούν για να τις διασχίσουν! 

https://www.youtube.com/watch?v=Z8KdZPoJH6Q

Η Οδός Γαροφαλλίδου, η οποία μάλιστα έκλεισε λίγη ώρα μετά την έναρξη της βροχόπτωσης, Τρίφωτο  και Καραμανλίδικα είναι κάποια απ' τα σημεία τα οποία μετατράπηκαν και σήμερα σε ποτάμια.

Συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επέμβουν όπου είναι εφικτό. 

https://www.youtube.com/watch?v=R1wliQUD9-s

Εν τω μεταξύ, το τοπικό κλιμάκιο της Γ.Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι άκρως απαραίτητο

Προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ariel» σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια στη Χαλκιδική και την Πτολεμαΐδα.

Ανάλογη η κατάσταση στη Σκόπελο, με την «Ariel» να προκαλεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία, ενώ πλημμύρισαν ορισμένα σπίτια και αποθήκες. Τα σχολεία στο νησί έμειναν κλειστά, ενώ το νησί έμεινε χωρίς ελικοδρόμιο, καθώς υπέστη βλάβες από τη βροχόπτωση.

Έπεσαν δέντρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στην πόλη, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Παράλληλα, κάδοι απορριμμάτων μετακινούνταν λόγω του αέρα, δυσχεραίνοντας τη διάβαση σε πεζούς και οχήματα. Η κακοκαιρία «Ariel» προκάλεσε επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL