Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Προσφυγικά Αλεξάνδρας / «Κλείσε την κάμερα» - Βίντεο ντοκουμέντο από την αστυνομική επιχείρηση ντροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγικά Αλεξάνδρας / «Κλείσε την κάμερα» - Βίντεο ντοκουμέντο από την αστυνομική επιχείρηση ντροπής

Αστυνομία στα προσφυγικά
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Ο φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Έτσι και στην περίπτωση της αστυνομικής επιχείρησης-ντροπή στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, κατέγραψε την βίαιη και προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, που εισέβαλαν για να συλλάβουν έναν 27χρονο που κατηγορείται για εμπρηστική επίθεση. 

Την κάμερα κρατούσε η 20χρονη Νεφέλη Α., φοιτήτρια Φωτογραφίας, που βρέθηκε στην ταράτσα των Προσφυγικών στη διάρκεια της δεύτερης εφόδου της αστυνομίας, που οδήγησε στη βίαιη εκκένωση του κτιρίου και στη σύλληψη 78 ατόμων. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και η ίδια. Το βίντεό της παρουσίασε αποκλειστικά το news247.gr.

https://www.youtube.com/watch?v=pla11ewL3aI&t=246s

«Φώναζαν πάρα πολλές φορές τα ίδια πράγματα, να καθίσουμε στα γόνατά μας με τα χέρια πίσω από το κεφάλι», λέει στην αποκαλυπτική μαρτυρία της. Στο βίντεο πράγματι αστυνομικοί φωνάζουν άγρια στους αλληλέγγυους, τους τραβούν με βία, ενώ επιδεικνύουν προκλητικά τα όπλα τους.  

«Άσε τη φωτογραφική, ρε» ακούγεται κάποια στιγμή, όταν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάμερα και τους καταγράφει. «Μου πήραν την κάμερα και μου είπαν ότι επέλεξα λάθος επάγγελμα» λέει η Νεφέλη Α. 

Υπενθυμίζεται ότι στις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν στην αστυνομική επιχείρηση συμπεριλαμβανόταν και ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός ο οποίος βρισκόταν στο σημείο κάνοντας φωτορεπορτάζ και οι αστυνομικές δυνάμεις τον «τσουβάλιασαν» και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ παρά το γεγονός ότι είχε κάνει γνωστή την επαγγελματική του ιδιότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL