Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Κακοκαιρία Ariel  / Μέχρι το βράδυ θα συνεχιστεί η κακοκαιρία - Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Ariel  / Μέχρι το βράδυ θα συνεχιστεί η κακοκαιρία - Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το οποίο επικαιροποιεί προηγούμενα δεδομένα για το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ARIEL".

Το βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε από τα νότια της Ιταλίας επηρεάζει τη χώρα μας προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Σάρωσε την περιοχή της Θεσσαλονίκης τη νύχτα

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη είναι οι δυνατές ριπές ανέμου και η βροχόπτωση.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Κλειστά σχολεία λόγω της Ariel

Η εξελισσόμενη κακοκαιρία οδηγεί δημοτικές Αρχές να κρατήσουν σήμερα κλειστές τις σχολικές μονάδες, μεταξύ άλλων στην Κατερίνη, τον Δίου Ολύμπου και την Σκόπελο. 

Στο νησί των Σποράδων οι μεγάλοι όγκοι νερού έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο δίκτυο των χωμάτινων επαρχιακών δρόμων, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL