Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
HumanRights 360 / Η εισαγγελική έρευνα σε βάρος της ΜΚΟ και η απάντησή της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

HumanRights 360 / Η εισαγγελική έρευνα σε βάρος της ΜΚΟ και η απάντησή της

HumanRights360
FACEBOOK/HumanRights360

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος της HumanRights 360 διατάχθηκε μετά το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίεςεντόπισε ενδείξεις κακοδιαχείρισης μεγάλων ποσών, που προέρχονται από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου, η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απιστία κατά τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων στελεχών της ΜΚΟ.

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει σε «πάγωμα» των λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ καθώς σύμφωνα με το πόρισμα χρήματα που έφταναν στη ΜΚΟ, κατέληγαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν χρησιμοποιήθηκαν για εξυπηρέτηση των σκοπών της.

Η ΜΚΟ σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «πλήθος ανακριβών στοιχείων και ψευδών ισχυρισμών» τα οποία διαστρεβλώνουν «τα πραγματικά στοιχεία που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας, ως Ετήσιος Απολογισμός της Δράσης μας».

Όπως τονίζει η HumanRights 360 «για τα συγκεκριμένα, όπως και για το σύνολο των προγραμμάτων μας λογοδοτούμε έμπρακτα και επιδιώκουμε τη διαφάνεια με κάθε μέσο. Έχουμε θεσπίσει αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως η ετήσια ανάθεση σε εξωτερικούς ορκωτούς λογιστές του ελέγχου των οικονομικών μας στον τομέα των προγραμμάτων και της διαχείρισής τους».

Αναφέρει επίσης ότι «οι αναφορές που συνοδεύουν την ανάπτυξη των έργων μας δημοσιεύονται κάθε χρόνο και η Ετήσια Αναφορά Δράσης μας όπως επίσης και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις και αυτές των ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών αποστέλλονται σε όλη τη βάση των δωρητών μας, σε κρατικούς και μη φορείς, και είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα μας όπως και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο».

Όσον αφορά σχετικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ η οργάνωση σημειώνει ότι «είναι τουλάχιστον λυπηρό και οπωσδήποτε ανησυχητικό το γεγονός ότι και αυτή η «τυφλή» επίθεση προς κάποια ΜΚΟ δεν στοχοποιεί μόνο τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά τη συλλογική έκφραση της αλληλεγγύης από την Κοινωνία των Πολιτών».

Τονίζει επίσης ότι «πρόκειται για άλλο ένα «επεισόδιο» από το γνωστό κυνήγι μαγισσών της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας, που στόχο έχει να απαξιώσει συνολικά το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων,  με το λαϊκιστικό αφήγημα του περί «απιστίας» και «εγκλήματος». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL