Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Πλειστηριασμοί ακόμα και για 1 ευρώ χρέος - Όλη η αλήθεια για τον πτωχευτικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Πλειστηριασμοί ακόμα και για 1 ευρώ χρέος - Όλη η αλήθεια για τον πτωχευτικό

Διαμαρτυρία για την προστασία της α κατοικίας
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ακόμα και με 1 ευρώ χρέος σε τράπεζα οι πολίτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ, ξεκαθάρισε με σαφή τρόπο ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στους πλειστηριασμούς σήμερα τι ίσχυε στα χρόνια των μνημονίων και πως επί Κυριάκου Μητσοτάκη ισοπεδώθηκε η προστασία των δανειοληπτών.

Μιλώντας στο Kontra channel ο νομικός τόνισε ότι η πρώτη κατοικία σταμάτησε να προστατεύεται μετά το τέλος της ισχύς του νόμου Κατσέλη. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2020 και εν συνεχεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε το νέο πτωχευτικό κώδικα το νόμο 4738 με τον οποίο σταμάτησε πλήρως οποιαδήποτε προστασία, οποιασδήποτε πρώτης κατοικίας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Λυρίτσης.

Σύμφωνα με τα όσα γλαφυρά περιέγραψε ο δικηγόρος μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρανόησης «ακόμα και 1 ευρώ αν οφείλετε σε τράπεζα και δεν το καταβάλετε, η τράπεζα έχει την δυνατότητα να κινήσει διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Έκδοση διαταγής πληρωμής, επιβολή κατάσχεσης και προγραμματισμού πλειστηριασμού σε οποιαδήποτε ακίνητο έχετε ακόμα και αυτό της πρώτης κατοικίας».

Ουσιαστικά ο πτωχευτικός Νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη έφερε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, χωρίς καμία δεσμευτικότητα για τις τράπεζες απέναντι στην πρώτη κατοικία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL