Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Κιβωτός του Κόσμου / Ένταση αυτή την ώρα στη δομή του Κολωνού (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Ένταση αυτή την ώρα στη δομή του Κολωνού (βίντεο)

Η Κιβωτός του Κόσμου
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)

Ζευγάρι από τη Συρία μαζί με τον εκπρόσωπό τους μπήκαν στη δομή του Κολωνού ζητώντας πίσω τα παιδιά τους και ακολούθησε ένταση.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι κοινωνική λειτουργός πήρε τα παιδιά τους το 2021. Πρόκειται για τέσσερα αδέρφια, που όπως αναφέρεται χωρίστηκαν σε διαφορετικές δομές. Οι γονείς κατά την ίδια πηγή εδώ και ημέρες ζητούσαν να μιλήσουν με τον επικεφαλής της οργάνωσης ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου χωρίς αυτός να τους έχει δεχθεί μέχρι τώρα.

Εξερχόμενος ο εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε ότι «πετάχτηκε μία και είπε "μην κάνετε τέτοια πράγματα, θα βρείτε τον μπελά σας". Τα παιδιά μας θέλουμε να δούμε ... τα έχουν βάλει εδώ φυλακή» και στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα έχουν πάρει «για να τα πουλήσουν» και κραύγασε «υιοθετήσεις! Μιλάω ελληνικά: υιοθετήσεις. Εκεί είναι όλη η ιστορία ... να τα πουλήσουν μετά, εκατομμύρια. Ιδιόκτητο είναι αυτό, του "σατανά" του Παπανικολάου, ιδιόκτητο. Πού τα βρήκε τα λεφτά; Έχουμε τα πάντα, θα τα πούμε κάποια στιγμή όλα. Δεν θα αφήσουμε τίποτε να μη βγει στο φως, όπως λένε για τις υποκλοπές».

Ο εκπρόσωπος είναι ο δικηγόρος Ανουάρ  Μπάκρι, ο οποίος συστήνεται ως γ.γ. του συνδέσμου των Σύριων στην Ελλάδα (για τον οποίο φαίνεται να υπάρχουν σαφή στοιχεία). Στο παρελθόν έχει εμπλακεί ξανά σε υποθέσεις που αφορούν Σύριους πρόσφυγες στη χώρα μας, ενώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις με την επιλογή του να παραστεί σε «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ» από ακροδεξιούς και εθνικιστές στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κοντά σε δομή προσφύγων, κάνοντας δηλώσεις όπως «εδώ δεν είναι το χαλιφάτο του ISIS. Έδώ, όποιος θέλει πίνει την μπύρα του, όποιος δεν θέλει δεν την πίνει. Όποιος θέλει να φάει χοιρινό το τρώει, όποιος δεν θέλει, δεν το τρώει. Όποια συμπατριώτισσά μου θέλει να βάλει μαντίλα την βάζει, όποια δεν θέλει, δεν την βάζει. Και τελειώνει η ιστορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL