Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ / «Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν πάει άλλο πια» - Παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ / «Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν πάει άλλο πια» - Παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ
avgi.gr

Αιφνιδιαστική παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησε νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με άδεια καλάθια σούπερ μάρκετ κι ένα πανό που άπλωσαν απ' τη μια άκρη στην άλλη είπαν καλημέρα στο υπουργείο Ανάπτυξης στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια διαμαρτυρία για την ακρίβεια και τα ημίμετρα αντιμετώπισης της από την κυβέρνηση όπως είναι το καλάθι του νοικοκυριού.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από την είσοδο της οδού Νίκης στο Σύνταγμα, ήταν απροειδοποίητη κι είχε τόσο τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας όσο και του καλέσματος για τη μεγάλη γενική απεργία που γίνεται μεθαύριο Τετάρτη

avgi.gr

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν μαζεμένοι και πέριξ του πανό τους συνθήματα που πιάνουν τον σφυγμό των ημερών: «Ο λαός δεν ξεχνά - τα καλάθια είναι αδειανά», «Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν πάει άλλο πια - ο μισθός δεν φτάνει ούτε για καπαμά», «Ακρίβεια, ανεργία καταστολή - αυτή είναι της κυβέρνησης η πολιτική», «Μεθαύριο Τετάρτη ο μήνας έχει 9 - όλοι στην απεργία να πάμε μαζικά», «Όχι κοροϊδία άλλη στον λαό - πάρτε τα καλάθια σας και φύγετε από δω».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, επιδοτεί την αισχροκέρδεια της ενέργειας και κάνει φιέστες με τα υποτιθέμενα καλάθια του νοικοκυριού, που είναι τα καλάθια του εμπαιγμού» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και η κοινωνία γονατίζει. Η απάντηση θα είναι ισχυρή. Ο λογαριασμός θα επιστραφεί πίσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την Τετάρτη στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ» σημείωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=mB50VaUSKAM

«Η ακρίβεια Μητσοτάκη τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, τσακίζει τους πολίτες, τις νέες και τους νέους που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Ο μισθός πλέον δεν αρκεί για να βγει ο μήνας. Είμαστε μπροστά σε μια τρομερή κατάσταση στην οποία καλούμε κάθε πολίτη, καλούμε τις νέες και τους νέους να αγωνιστούν μαζί μας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει, με το καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τεράστια ακρίβεια. Είναι ένα μεγάλο επικοινωνιακό φιάσκο γιατί τα καλάθια ακόμα εξακολουθούν να είναι άδεια. Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, την αισχροκέρδεια των παρόχων και των παραγωγών  ηλεκτρικής ενέργειας» σημείωσε.

«Εμείς είμαστε εδώ και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη. Να κατέβουν στο δρόμο, να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή, για εργασία με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Καλούμε τους νέους και τις νέες να μπουν μπροστά στη μάχη αυτή γιατί μια άλλη πολιτική είναι εφικτή, αρκεί να αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί, να συμμετέχουμε μαζικά, να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες επίσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος, o Κώστας Ζαχαριάδης, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγγου, ο Νίκος Μανιός, ο Κώστας Πουλάκης και άλλα, πολλά ακόμη στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL