Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Καταγγελία / Βασάνισαν μετανάστη στα ΑΤ Ομόνοιας και Εξαρχείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / Βασάνισαν μετανάστη στα ΑΤ Ομόνοιας και Εξαρχείων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
Φωτ Αρχείου: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Nέα καταγγελία αστυνομικής βίας στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Δύο φορές σε έναν μήνα φέρεται να έπεσε θύμα κακοποίησης από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ μετανάστης, όπως καταγγέλλει η ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του λόφου Στρέφη.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο μετανάστης από την Τυνησία αποκάλυψε τον βασανισμό του μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, φέροντας μάλιστα τραύματα στο πρόσωπο.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα μετά την πορεία της 21ης Οκτωβρίου, τον κράτησαν για ώρες γυμνό σε κελί του αστυνομικού τμήματος και τον βασάνισαν.

Η συνέλευση αναφέρει πως είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός του πάλι στο κέντρο της Αθήνας, αφού ένστολοι τον είχαν σταματήσει επί της οδού Δερβενίων, τον είχαν οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου τον έγδυσαν και τον κρατήσανε για ώρες σε κελί.

Το μαρτύριο του νεαρού μετανάστη δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς αστυνομικοί με πολιτικά φέρεται να τον ακολούθησαν μέχρι την Ομόνοια, όπου τον δείρανε στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με την καταγγελία.

Μάλιστα, ο νεαρός μετανάστης έχασε και τη δουλειά του με το θύμα να θεωρεί πως και εδώ υπήρξε εμπλοκή της αστυνομίας, καθώς πριν τον αφήσουν να φύγει, πήραν τα στοιχεία του και βρήκαν που εργαζόταν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL