Επιβεβαιώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι πληροφορίες για νέα εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία του βιασμού της 12χρονης που ήταν θύμα κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό.
Οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές συγκρότησαν δικογραφίες για τέσσερα νέα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να αναγνωρίστηκαν από το θύμα τους μέσω της επίδειξης φωτογραφιών υπόπτων. Αναμένεται η σύλληψή τους, προκειμένου να απολογηθούν με βάση τα στοιχεία που τους βαρύνουν.
Σημειώνεται ότι κατά την κρατική τηλεόραση οι τρεις από τους τέσσερις νέους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, περιλαμβάνονται σε αυτούς που μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης έχουν αυτοβούλως παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ για να ισχυριστούν ότι είχαν μεν ψηφιακές επαφές με τα προφίλ που είχε φτιάξει για την 12χρονη στα social media ο Ηλίας Μίχος, αλλά δεν είχαν προχωρήσει σε διά ζώσης συνάντηση. Όπως φαίνεται, η επίδειξη φωτογραφιών οδήγησε την 12χρονη στην τελευταία από τις καταθέσεις της την Τρίτη να αναγνωρίσει αυτά τα άτομα, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε βιασμός.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη προφυλακισμένοι είναι αφενός ο 53χρονος Ηλίας Μίχος που βίαζε και παράλληλα εξέδιδε την 12χρονη, τέσσερα ακόμη άτομα που κατηγορούνται για σεξουαλικές πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής, όσο και η 37χρονη μητέρα του θύματος.
Εφόσον τα τέσσερα νέα εντάλματα γίνουν συλλήψεις, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων θα φτάσει τους δέκα.
Σημειώνεται ότι χτες είχαν φτάσει επισήμως στην εισαγγελία και την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης και του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό τα στοιχεία από την νέα κατάθεση της 12χρονης.
Με βάση αυτά καθώς και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ερευνών των Αρχών, αναμενόταν ευρέως η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο αριθμός τους θα είναι από τρία ως επτά και αφορούν «ανθρώπους της διπλανής πόρτας», άνδρες ηλικίας 30-50 ετών.
Την ίδια ώρα, συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός ατόμων που προσέρχονται αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ για να δηλώσουν οι ίδιοι ότι είχαν επικοινωνία με τα προφίλ της 12χρονης στα social media, τα οποία είχε δημιουργήσει ο ήδη προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος, αλλά όχι επαφές διά ζώσης.
Οι τελευταίοι τρεις, ηλικίας 33, 48 και 53 ετών, αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι αφού παρέδωσαν για έλεγχο τα κινητά τους.
Σημειώνεται ότι οι Αρχές δεν αποκλείουν μεταξύ των όσων προχωρούν σε μία τέτοια κίνηση να περιλαμβάνονται κάποιοι που προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός ότι εμπλέκονται σε βιασμό και ελέγχονται πλήρως όλα τα δεδομένα και οι καταθέσεις του θύματος.
