Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Βόλος / Πρώτη νίκη για την οικογένεια Μάγγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλος / Πρώτη νίκη για την οικογένεια Μάγγου

/EUROKINISSI)

Για τις 15 Μαΐου του 2023 αναβλήθηκε η δίκη των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Βόλου τον Ιούνιο του 2020. Ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου, που οδήγησε στη νοσηλεία του επί πολλές ημέρες με σπασμένα πλευρά και θλάση στο συκώτι και τελικά στον θάνατό του έναν μήνα μετά. Τόσο η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου όσο και οι συνήγοροί της συνδέουν άμεσα τον ξυλοδαρμό με τον θάνατό του.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, παρά τις διαμαρτυρίες της οικογένειας Μάγγου, που έχει καταθέσει μήνυση και αιτούνταν να συνεκδικαστεί με την κατηγορία που έχει αποδοθεί από κακουργιοδικείο.

Ο πατέρας του Βασίλη Γιάννης Μάγγος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χθεσινή εξέλιξη, καθώς δίνει τη δυνατότητα να αποφασιστεί η συνεκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλει η οικογένεια, ενώ θεωρούσε θεώρησε επίσης θετικό και το γεγονός ότι το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους μάρτυρες κατηγορίας που πρότεινε η οικογένεια. Ο Γιάννης Μάγγος έχει ευθέως κατηγορήσει τους εισαγγελείς Παπαϊωάννου και Βαΐτση ότι άσκησαν προσχηματικά δίωξη στους αστυνομικούς προκειμένου να δικαστούν για κάτι μικρότερο από αυτό που πραγματικά έκαναν.

Στα δικαστήρια του Βόλου βρέθηκε χθες στο πλευρό της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου και της συνηγόρου της Άννυς Παπαρρούσου πλήθος αλληλέγγυων, οι οποίοι απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ όταν ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL