Live τώρα    
Τα στικάκια του διαμερίσματος των Τουρκοβουνίων αποκάλυψαν / Σχέδιο για απόδραση αλά... Παλαιοκώστα και ιδεολογικές διαφωνίες με Πυρήνες της Φωτιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα στικάκια του διαμερίσματος των Τουρκοβουνίων αποκάλυψαν / Σχέδιο για απόδραση αλά... Παλαιοκώστα και ιδεολογικές διαφωνίες με Πυρήνες της Φωτιάς

Σχέδιο απόδρασης φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλά Παλαιοκώστα, δηλαδή με χρήση ελικοπτέρου, περιελάμβανε μεταξύ άλλων ένα από τα πέντε στικάκια που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Από τα πέντε στικάκια, τα τέσσερα έχουν διαβαστεί από την Αντιτρομοκρατική, ενώ το πέμπτο έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση-ανάλυση.

Εκτός από το σχέδιο απόδρασης, στα τέσσερα στικάκια που κατάφεραν να διαβάσουν βρέθηκαν επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, και κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τα οποία εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες. Τα κείμενα ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα όσα είχε γράψει σε κείμενό του μέσα στην εβδομάδα ο Ν. Ρωμανός, ο οποίος αρνούνταν ότι ήταν μέλος των Πυρήνων, αλλά παραδεχόταν ότι γνωρίζονταν και είχαν ιδεολογικές διαφορές.

Επιπλέον, τα στικάκια περιείχαν: φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών, διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο, κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.), επιστολή των συλληφθέντων Δ. Πολίτη και Γ. Μιχαηλίδη που αναρτήθηκε στο indymedia στις 13 Οκτωβρίου 2012 καθώς και κείμενο του Γ. Μιχαηλίδη που αναρτήθηκε στο indymedia στις 22 Αυγούστου 2012. Στο κείμενο αυτό ο Γ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για στοχοποίησή του από ΜΜΕ που τον συνέδεαν με τη ληστεία της Πάρου κατά την οποία έπεσε νεκρός από τα πυρά των ληστών ο οδηγός ταξί Δ. Μίχας. Για τη ληστεία αυτή είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ο Τάσος Θεοφίλου. Στην επιστολή δε του Οκτωβρίου, με αφορμή τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς, και οι δύο αρνούνταν τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Επίσης, από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο διαμέρισμα, έχουν βρεθεί επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0