Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.7°C24.3°C
4 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C22.8°C
4 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C21.3°C
3 BF 43%
Βιασμός 12χρονης / Σοβαρά ερωτήματα για τον αστυνομικό φίλο του Μίχου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 12χρονης / Σοβαρά ερωτήματα για τον αστυνομικό φίλο του Μίχου

Ο Ηλίας Μίχος
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Η μητέρα του μικρού κοριτσιού κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ αίσθηση και σοβαρά ερωτήματα προκάλεσε τα όσα φέρεται να κατέθεσε στην παιδοψυχολόγο το παιδί. Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για το ενδεχόμενο τα αδέρφια της 12χρονης να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης.

Ο αστυνομικός που ήταν φίλος του Μίχου

Σοκ προκάλεσε τα όσα περιέγραψε η 12χρονη στην αστυνομία, μια μέρα πριν συλληφθεί η μητέρα της την περασμένη Πέμπτη. Το παιδί είπε στην ψυχολόγο ότι ο Ηλίας Μίχος το πήγαινε σε οίκο ανοχής, περιγράφοντας ανατριχιαστικές λεπτομερείες για τον τρόπο που δρούσε ο κατηγορούμενος.

Το avgi.gr επέλεξε από την πρώτη στιγμή να μην δημοσιοποιήσει τα ανατριχιαστικά στοιχεία, με στόχο την προστασία της 12χρονης. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε την αναφορά που έκανε το παιδί σε αστυνομικό που ήταν φίλος του παιδοβιαστή Μίχου. Συγκεκριμένα, όταν η 12χρονη ρωτήθηκε από την ψυχολόγο για τον αν είχε καταλάβει κάποιος για τον πραγματικό ρόλο του Ηλίου Μίχου,  απάντησε πως από την πλευρά τη δική της όχι. Όμως όπως είπε, για τον Ηλία Μίχο τον είχε ρωτήσει ένας φίλος του αστυνομικός «τι κάνεις με αυτή την μικρή;».

Δηλαδή αστυνομικός είχε διαπιστώσει τις άρρωστες ορέξεις του 53χρονου παιδοβιαστή, ωστόσο επέλεξε να τον καλύψει δια της σιωπής. Άραγε έχει ταυτοποιηθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός από την ΕΛΑΣ, και αν ναι, τι αποφάσεις έχουν ληφθεί για τον άνδρα που έκανε τα στραβά μάτια και δεν μίλησε για τη φρίκη που ζούσε η 12χρονη, παρόλο που είχε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά;

Πώς ο Μίχος κέρδισε την εμπιστοσύνη τους

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού κατά την απολογία της περιέγραψε πώς ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος κέρδισε αρχικά την εμπιστοσύνη της οικογένειας. «Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό ή πορτοκαλάδες και μάλιστα η ίδια έχοντας ανάγκη την εργασία ξεκίνησα να εργάζομαι στο κατάστημά του τον Απρίλιο του 2022» σημείωσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η 12χρονη βοηθούσε τον Ηλία Μίχο «σε καμία περιστασιακή δουλειά κι εκείνος της έδινε ένα χαρτζιλίκι. Όλα δε αυτά, νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη γνωρίζοντας ότι η οικογένειά μας είναι πολυπληθής και νομίζαμε ότι ήθελε να μας βοηθήσει. Με αυτό τον τρόπο, ο Ηλίας Μίχος κέρδισε την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μας».

Η 37χρονη αναφέρθηκε και στο πώς αποκαλύφθηκε η άρρωστη δράση του Ηλία Μίχου «Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι τού είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Τού έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε. Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη μέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή».

Την είχαν στο περίμενε στο ΑΤ Κολωνού

Η μητέρα της 12χρονης ανέφερε ότι πήγε το ίδιο βράδυ στο Α.Τ. Κολωνού για να καταγγείλει τον Μίχο. Είπε στους αστυνομικούς εκεί ότι είχε να κάνει μια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της, αλλά «με άφησαν να περιμένω πάνω από δύο ώρες χωρίς να με δεχτούν». Έτσι, αποχώρησε για να ξαναπάει το επόμενο πρωί σε αστυνομικούς της υπηρεσίες, όπου πλέον «επέδειξα τα μηνύματα που μου είχε αποστείλει η νύφη μου και με παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ στο τμήμα προστασίας ανηλίκων και στην κα. Μιχαλοπούλου». Πράγματι πήγε και εκεί όπως λέει της ζήτησαν να  μην πει τίποτα σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο Μίχος ότι τον έχει καταγγείλει.

«Μου έδιναν καλή αποζημίωση»

Η 37χρονη στάθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, στην οποία αποκάλυψε, όπως λέει, τα πάντα και συναντήθηκαν. Στο υπόμνημά της η κατηγορουμένη αναφέρει: «Σοκαρισμένη μου ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά. Πράγματι συναντηθήκαμε. Στη συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε: "Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω, γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά" και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία… Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα, όπου της ζητούσα 100 ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στη συνάντησή μας αυτή η (…) μου έδωσε άλλα 100 ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από τη συνάντησή μας, μου πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία, ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες».

Αναμένονται και νέες συλλήψεις

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις για την φρική υπόθεση, με την ΕΛΑΣ να διαρρέει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.

«Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή», είπε ανώτατη πηγή στο ethnos.gr. Άλλοι τρεις, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωριστεί από το παιδί, ενώ συνολικά άλλοι τέσσερις είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών.

«Όσοι μίλησαν δήθεν με το παιδί μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ακόμη και όσοι έκαναν κλικ στην «αγγελία» θα βρεθούν και θα περάσουν το κατώφλι του 7ου ορόφου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων. Δεν θα μείνει κανείς απ' έξω», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, όπως μεταδίδει το ethnos.gr

Το πιο σημαντικό πρόσωπο από όλα αυτά φαίνεται να είναι ο «Μιχάλης», ο άνδρας όπως τον κατονόμασε η 12χρονη, που φέρεται να είχε τον ρόλο όχι μόνο της «κλείστρας» ραντεβού, αλλά και την θέση του συνοδού. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι εκείνος που στην γλώσσα των αστυνομικών χαρακτηρίζεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος και σύμφωνα με όσα είπε το παιδί εκείνος την συνόδευε στα ραντεβού, όταν δεν μπορούσε να το κάνει ο Ηλίας Μίχος. «Ο εντοπισμός και η σύλληψή του θα επιταχύνει τις έρευνες, διότι ο ίδιος φέρεται να είναι ένα πρόσωπο που ξέρει πολλά και να συμμετείχε ενεργότατα σε όσα φρικτά και άρρωστα βίωσε για σχεδόν τέσσερις μήνες η 12χρονη», καταλήγει η ίδια πηγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL