Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Πρόεδρος ΟΑΣΠ για Αγία Πελαγία / Κυνική δήλωση – «Εάν είμαστε τυχεροί πάμε σε υψηλότερο σημείο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος ΟΑΣΠ για Αγία Πελαγία / Κυνική δήλωση – «Εάν είμαστε τυχεροί πάμε σε υψηλότερο σημείο»

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκε για να δώσει άφεση αμαρτιών στο επιτελικό κράτος που βυθίστηκε με την φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία.

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόβαλε τρία επιχειρήματα για να πει στους κατοίκους, που θρηνούν δύο νεκρούς και μετρούν την απόλυτη καταστροφή, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι:

-Είναι εκ του ασφαλούς οι καταγγελίες για τη μη ενεργοποίηση του 112 που θα ενημέρωνε τους κατοίκους για την επικείμενη σφοδρή κακοκαιρία

-–Ό,τι αντιπλημμυρικό έργο και να είχε γίνει στην περιοχή δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα καθώς ο αγωγός θα έπρεπε να είναι πενταπλάσιος  αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο να κινηθεί κανένας λόγω της τουριστικής ανάπτυξης

-Προκλήθηκε τσουνάμι από ξηράς καθώς ήταν πολύ μεγάλη η ποσότητα της βροχής που έπεσε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, περίπου, σε επτά λεπτά.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, άφησε στη συνέχεια ενεούς τους τηλεθεατές καθώς στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση ανάλογου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, απάντησε κυνικά:

«Θα το πω λιγάκι άκομψα. Εάν είμαστε τυχεροί, γιατί τα φαινόμενα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, πάμε σε υψηλότερα σημεία ή σε πιο ασφαλή σημεία και αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας, γιατί το 90% των  νεκρών είναι μέσα σε αυτοκίνητα».

Εν ολίγοις, τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ. Ούτε το αντιπλημμυρικό έργο φταίει, ούτε η μη ενεργοποίηση του 112 αφού κάποιοι δεν ήταν τυχεροί.

Το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις Λέκκα από το λεπτό 05:43 και μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL