Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κύθηρα / Ναυάγιο με 95 πρόσφυγες – Φόβοι για νεκρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύθηρα / Ναυάγιο με 95 πρόσφυγες – Φόβοι για νεκρούς

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
Φωτογραφία αρχείου (INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Διακοφτίου στα Κύθηρα για τον εντοπισμό 95 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος. Υπάρχουν φόβοι για νεκρούς ενώ η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ με ριπές άνεμου 9-10.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από τους 95 που επέβαιναν στο σκάφος, μέχρι στιγμή έχουν διασωθεί επτά άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε.

https://youtu.be/FCdU-CEPL5o

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων, ενώ φέρεται να υπάρχουν άτομα στη θάλασσα που φωνάζουν για βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό και το επιβατηγό της γραμμής «Aqua Jewel».

Έχουν κινητοποιηθεί κάτοικοι του νησιού και η Πολιτική Προστασία που σπεύδει στο Διακόφτι. Γίνεται παράκληση από την Ομάδας Αλληλεγγύης Κυθήρων να προωθηθούν με κάθε τρόπο στο Διακόφτι κουβέρτες για τους ναυαγούς.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας:

«Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων.  Ἀμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ένα (01) Ε/Π Π.Ν., στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Π.Υ., καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ σπεύδουν ένα (01) Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 BF με ριπές άνεμου 9-10 BF.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί επτά (07) άτομα.

Οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL