Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Παίδων «Αγία Σοφία» / «Πήγα το εγγονάκι μου στους ιδιώτες για να μην περιμένουμε 3 μήνες για χειρουργείο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων «Αγία Σοφία» / «Πήγα το εγγονάκι μου στους ιδιώτες για να μην περιμένουμε 3 μήνες για χειρουργείο»

Νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Παίδων «Αγία Σοφία» και το πάγωμα των χειρουργείων εδώ και περίπου έναν μήνα, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά που χρειάζονται χειρουργείο να προστρέχουν στον ιδιωτικό τομέα, με το αζημίωτο. Όπως καταγγέλλει στο avgi.gr ο Τάσος Τριανταφύλλου, το εγγονάκι του πήγε στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρα μας πυώδη αμυγδαλίτιδα. Μία πάθηση που χρειάζεται χειρουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έτρεχαν σαν τρελοί» διαβεβαιώνει ο κ. Τριανταφύλλου, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρυσαν. Ωστόσο, όπως τους ενημέρωσαν, η αναμονή που θα υπήρχε μέχρι να γίνει το χειρουργείο θα ήταν τουλάχιστον 3 μήνες! 

Τελικά απευθύνθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, όπου αναγκάστηκαν να πληρώσουν 2.000 ευρώ. «Εγώ είχα τα χρήματα να διαθέσω. Ή ακόμα και να μην είχα θα έβρισκα από φίλους να δανειστώ. Ένας άλλος, όμως, που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, τι θα κάνει;» διερωτάται ευλόγως.  

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική τόσο για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες, όσο και για τις επιπτώσεις από τις εγκληματικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χτίζουν ένα περιβάλλον που όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώνει και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει. Είναι η περίφημη «προσαρμογή» του Στέλιου Πέτσα, η οποία λειτουργεί μόνο υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL