Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Πάτρα / Ανοίκεια επίθεση Πελετίδη κατά ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργου Ρώρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Ανοίκεια επίθεση Πελετίδη κατά ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργου Ρώρου

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
EUROKINISSΙ/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Σε ανοίκεια επίθεση προχώρησε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ώρα Πατρών), Γιώργο Ρώρο ότι δήθεν ο τελευταίος εναγκαλίζεται με τον δεξιών καταβολών επικεφαλής της έτερης δημοτικής παράταξης και πρώην βουλευτή της ΝΔ και ακολούθως των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο. Όλα αυτά ως αντιπερισπασμός του Κ. Πελετίδη στο θέμα της αποκατάστασης ή μη των 750 εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας, που κάποιοι από αυτούς απασχολούνται στον Δήμο με ανανεούμενες συμβάσεις από το 2019 έως σήμερα.  

Ο Κ. Πελετίδης φαίνεται να μην θέλει να πάρει σαφή θέση στο θέμα των συμβασιούχων, αλλά παρότι διοίκηση του Δήμου επιδίδεται σε τακτικισμούς ακολουθώντας την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΚΚΕ προτάσσοντας το επιχείρημα για μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, δεν λύνουν το πρακτικό ζήτημα της επιβίωσης των συμβασιούχων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Βέβαια, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η διοικούσα παράταξη Πελετίδη έχασε την ψηφοφορία με 22 ψήφους υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης για ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και 20 ψήφους κατά, που προήλθαν από την παράταξη Πελετίδη. 

Άλλα έλεγε πριν και άλλα μετά τις εκλογές του 2019

Να σημειωθεί ότι μέχρι και τις εκλογές του 2019 ο Κ. Πελετιδης στήριζε τα αιτήματα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας και έκλεινε συμβολικά το δημαρχείο, ηγείτο πορείας στα δικαστήρια και ταυτόχρονα εκτόξευε συστηματικά ύβρεις κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μετά τις εκλογές της 7η Ιουλίου 2019 και την αλλαγή στην κυβέρνησης, ο Κ. Πελετίδης εγκατέλειψε τους συμβασιούχους  της κοινωφελούς εργασίας, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιδράσουν κάνοντας επανειλημμένα κατάληψη στο δημαρχείο.

Σε προγενέστερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αγανακτισμένοι συμβασιούχοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας κατήγγειλαν τον δήμαρχο, Κ. Πελετίδη ότι τους εξαπάτησε και πως τους εξωθούσε να κάνουν παράταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μας έφερνες σάντουιτς και μετά τις εκλογές μας ξέχασες», ήταν μια από τις καταγγελίες των συμβασιούχων.

Επιτακτικά θέτει το ζήτημα η αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση στον Δήμο Πατρέων, λοιπόν,  θέτει εδώ και χρόνια επιτακτικά το ζήτημα στα δημοτικά συμβούλια, αξιώνοντας από τον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη να εκδώσει ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στους συμβασιούχους προκειμένου αυτό το ψήφισμα να λειτουργήσει υποστηρικτικά ενώπιον των δικαστηρίων, όπου έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι.

Οι συμβασιούχοι ζητούν από τον Κ. Πελετίδη να επιβεβαιώσει εγγράφως δια ψηφίσματος, ότι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν ενώπιον του δικαστηρίου το αίτημα για μονιμοποίησή τους στον Δήμο Πατρέων.

Η επίθεση Πελετίδη κατά του Γ. Ρώρου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, το θέμα τέθηκε εκ νέου με τον Γιώργο Ρώρο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, “Ώρα Πατρών”, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη να συναινέσει στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος στήριξης, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει υποστηρικτικά στους εργαζόμενους ενώπιον του δικαστηρίου. Αντί απαντήσεων, όμως, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  συνεργάτης του Κ. Πελετίδη φωτογράφιζε τον Γιώργο Ρώρο να συνομιλεί με τον επικεφαλής της επίσης αντιπολιτευόμενης παράταξης, Νίκο Νικολόπουλο.  

Ακολούθως αναρτήθηκαν στη επίσημη σελίδα του facebook, που διατηρεί ο Δήμος Πατρέων, δυο φωτογραφίες που απεικονίζουν την συνομιλία Ρώρου – Νικολόπουλου με τον τίτλο: «Ακροδεξιά και ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά, κοροϊδεύουν άλλη μια φορά τους συμβασιούχους και επιτίθενται στον αγωνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη». 

Τι πρότεινε η «Ώρα Πατρών»

«Στα βήματα του Γκαίμπελς η δημοτική αρχή...», ήταν η απάντηση της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» καταγγέλλοντας την επιλογή Πελετίδη να στοχοποιήσει «τον αντίπαλο με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του χωρίς ηθικούς φραγμούς». Επισημαίνοντας ότι «στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας, το άγχος ήταν φανερό, όπως και η ένταση και η νευρικότητα της δημοτικής αρχής για να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα», η «Ώρα Πατρών» εξηγεί ότι «η αντιπολίτευση στήριζε αυτούσιο το αίτημα των εργαζομένων που ήταν: Πρώτον, να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στον Πειραιά.

Δεύτερον, έως την έκδοση της απόφασης να παραμείνουν στις εργασίες τους και τρίτον, να παραστεί ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της δημοτικής αρχής στο δικαστήριο, προκειμένου για να στηρίξει το αίτημα παραμονής στη θέση εργασίας τους, καθώς αυτό υποστήριζε ο Κ. Πελετίδης πάγια και διαχρονικά».

Το αίτημα για πάγιες και διαρκείς ανάγκες

«Αντιθέτως η δημοτική αρχή  σε δύσκολη θέση, στήριξε μεν τα δύο πρώτα αιτήματα αλλά όχι το πιο βασικό, το τρίτο», στηλιτεύει η «Ώρα Πατρών». «Βασικό επιχείρημα για τη θετική έκβαση της απόφασης είναι, ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι ο εργοδότης Δήμος Πατρέων διαθέτει τα χρήματα για την πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών», υπογραμμίζει η «Ώρα Πατρών», προσθέτοντας: «Αυτό οφείλει να στηρίξει στη δικάσιμο, όποιος εκπροσωπήσει το Δήμο». «Αυτό το γνώριζε η δημοτική αρχή γιατί το 2019 υπήρξε διακοπή στην αντίστοιχη συνεδρίαση του δικαστηρίου προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να συνομολογήσει τα παραπάνω», υπενθυμίζει η «Ώρα Πατρών». 

Τι καταγγέλλει η «Ώρα Πατρών»

Απεναντίας, όμως, «το 2019, η δημοτική αρχή περιέπαιξε τους εργαζόμενους με την υπόσχεση μονιμοποίησης και τους έστελνε όπως οι ίδιοι οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κατάληψη», τονίζει η «Ώρα Πατρών». «Την επομένη των εκλογών όπως ήταν φυσικό τους ξέχασε. Οι εργαζόμενοι έκαναν επανειλημμένες καταλήψεις στα γραφεία του Δήμου, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις έως την Αθήνα, ήρθαν σε δημοτικά συμβούλια, κατήγγειλαν τον κ. Πελετίδη ως ‘ψεύτη που τους εξαπάτησε’», σημειώνει η «Ώρα Πατρών».

Ύβρεις και επιθέσεις από την παράταξη Πελετίδη

Αναφερόμενη στα τεκταινόμενα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων, η «Ώρα Πατρών» είπε: «Αφού ο Δήμαρχος έβρισε πολιτικά κόμματα, απηύθυνε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στους αντιπολιτευόμενους δημοτικούς συμβούλους και στη συνέχεια έδωσε εντολή στους συνεργάτες τους να δολοφονήσουν χαρακτήρες!».

«Οι Αντιδήμαρχοι, ακολουθώντας το ίδιο επίπεδο του δημάρχου επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους, στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘105,5 στο Κόκκινο’, μιλούσαν απαξιωτικά προς την αντιπολίτευση και κόσμησαν τη συζήτηση με φράσεις όπως ‘λέτε βλακείες’, ‘φύγετε από εδώ μέσα’. Παράλληλα είχε στηθεί εξέδρα κάθε φορά που ακουγόταν διαφορετική άποψη. Από τη γραμματεία του Δημάρχου έως τη δημοσιογράφο αποδοκίμαζαν τη διαφορετική άποψη», καταγγέλλει η «Ώρα Πατρών». 

«Υπερίσχυσε η πρόταση της αντιπολίτευσης!»

«Ο Στάλιν προφανώς έτριβε τα χέρια του, ενώ το πνεύμα του Γκαίμπελς παρακολουθούσε αυτάρεσκα τη συνεδρίαση», σχολιάζει σκωπτικά η «Ώρα Πατρών».Στον ίδιο καταγγελτικό τόνο, η «Ώρα Πατρών» καταλογίζει στην δημοτική αρχή Πελετίδη ότι προχώρησε σε «στοχοποίηση του αντίπαλου με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του χωρίς ηθικούς φραγμούς» και «απαξίωση των προσώπων που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία του κόμματος». «Το μίσος για τη διαφορετική αντίληψη, γνώριμο στοιχείο σε ακροδεξιούς ή ακραία συντηρητικούς κύκλους», υπογραμμίζει η «Ώρα Πατρών» για να καταλήξει: «Υπερίσχυσε, όμως, η πρόταση της αντιπολίτευσης!».

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ελεεινή η μέθοδος Πελετίδη

Για τα πρωτάκουστα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων και στις ανοίκειες επιθέσεις Πελετίδη κατά του Γ. Ρώρου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του: «Ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καθώς χρησιμοποίησε την σελίδα του Δήμου Πατρέων (για την λειτουργία της οποίας πληρώνουν οι πατρινοί πολίτες και όχι το ΚΚΕ) για την ανάρτηση φωτογραφίας του επικεφαλής της ”ΏΡΑ Πατρών”,  Γιώργου Ρώρου, από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποκαλύψει «δήθεν» συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά».

«Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε σε άλλες σκοτεινές και δύσκολες εποχές, ενάντια σε δημοκράτες, αριστερούς και κομμουνιστές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας .  

Απευθυνόμενος στην δημοτική αρχή Πελετίδη ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει: «Το ποιες δυσκολίες την οδήγησαν στην επιλογή μιας τέτοιας μεθόδου το καταλαβαίνουμε καλά». «Η θέληση της να οδηγήσει το ενδιαφέρον των Πατρινών μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και των μεγάλων ζητημάτων της πόλης, στα οποία απέτυχε, την έχει κάνει να χάσει την ψυχραιμία της και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας προσθέτοντας: «Η μέθοδος που επιλέγει όμως είναι ελεεινή».

«Τη βιώνουν καθημερινά οι πολίτες από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με διαστρέβλωση της πραγματικότητας και fake news», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και απευθυνόμενος στον Κ. Πελετίδη αναφέρει: «Το τέλος σας κύριε Πελετίδη επιλέγετε να το στολίσετε με μεθόδους που έχει καταδικάσει η συλλογική αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος». «Σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο δεν θα σας ακολουθήσουμε. Δεν θα ανεβάσουμε φωτογραφία του Δημάρχου αγκαλιά με τον κ. Μητσοτάκη όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για να καταλήξει: «Καλό σας δρόμο!».  
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL