Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Χρυσή Αυγή – Εφετείο / Απειλές, σόου και ύβρεις από Κασιδιάρη και Λαγό - «Τελειώσατε» η απάντηση της Φύσσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή – Εφετείο / Απειλές, σόου και ύβρεις από Κασιδιάρη και Λαγό - «Τελειώσατε» η απάντηση της Φύσσα

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επίδειξη δύναμης με την ανοχή της αστυνομίας επιδιώκουν οι νεοναζί κατά την δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο Εφετείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι θέσεις που διατίθενται για κοινό ήταν κατειλημμένες από χρυσαυγίτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον τόνο έδωσε ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο με ειρωνικά χαμόγελα και προεκλογικά τρικάκια του κόμματός του.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΚΙ

 Την ίδια ώρα στην αίθουσα βρίσκονταν οπαδοί του που προκαλούσαν με συνθήματα ενώ εντοπίστηκε και ένα άτομο που χαιρέτησε ναζιστικά.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι οπαδοί του Κασιδιάρη φώναζαν συνθήματα όπως «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» και το κοινό από την άλλη πλευρά απαντούσε «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». 

Η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα αντέδρασε στις προκλήσεις των νεοναζί φωνάζοντας προς τους αστυνομικού «Μαζέψτε τους», όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, προέβη σε μια  σοβαρή καταγγελία καθώς απευθυνόμενος προς την έδρα ανέφερε ότι: «Γίναμε κοινωνοί καταγγελιών, επώνυμων καταγγελιών ότι όσοι προσέρχονταν από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας, η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι έχει γεμίσει η αίθουσα. Ενώ αυτό δεν ήταν αλήθεια. Απευθύνθηκα στον κύριο Ντουντουνάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια παρεμπόδιση από αστυνομικό. Ο κύριος Ντουντουνάκης [αστυνομικός] με διαβεβαίωσε ότι έχει αρθεί αυτό το «απαγορευτικό». Μόνο το δικαστήριό Σας μπορεί να δώσει εντολή για περιορισμό της δημοσιότητας της δίκης. Να καταχωρηθεί η δήλωσή μου στα πρακτικά».

Προκλητικός ο Λαγός απειλούσε το δικαστήριο

Τη σκυτάλη από τον Κασιδιάρη πήρε ο Γιάννης Λαγός με ύβρεις και απειλές κατά του δικαστηρίου: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!» ούρλιαζε, με την Μάγδα Φύσσα και ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό της να απαντούν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσής του, προκειμένου, όπως τόνισε, να επανέλθει εφόσον το κρίνει με σχετικό αίτημα για μη νόμιμη κλήτευση του αρχηγού της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημήτρης Παπαδέλης.

Από την πλευρά του Ιωάννη Λαγού, ο συνήγορος του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έθεσε και πάλι θέμα ακυρότητας της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε για άλλη μία φορά σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη, αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, ισχυριζόμενος πως ο εντολέας του είναι πολιτικός και όχι ποινικός κρατούμενος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL