Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Μένιος Φουρθιώτης / Ξανά στο εδώλιο ο τηλεπαρουσιαστής, για τους στημένους πυροβολισμούς στο σπίτι του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένιος Φουρθιώτης / Ξανά στο εδώλιο ο τηλεπαρουσιαστής, για τους στημένους πυροβολισμούς στο σπίτι του

Φουρθιώτης
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αθώος δήλωσε ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, για τους «στημένους» πυροβολισμούς, έξω από το σπίτι του, στην περιοχή του Διονύσου, τον Απρίλιο του 2021.

Μάλιστα ο τηλεπαρουσιαστής υποστήριξε ότι κατηγορείται για ένα «σενάριο» που έκαναν τα «αστυνομικά όργανα».

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα» δήλωσε όταν ερωτήθηκε από τον εισαγγελέα για τις κατηγορίες, ενώ αθώοι δήλωσαν και οι άλλοι 3 συγκατηγορούμενοι του.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την υπεράσπιση να ζητάει εκ νέου διακοπή της δίκης λόγω κωλυμάτων δύο συνηγόρων, όμως το δικαστήριο το απέρριψε και αποφάσισε την συνέχεια της δίκης, καθώς λήγει σε λίγες ημέρες το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορούμενων που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Στο βήμα του μάρτυρα καταθέτουν αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας. Οι καταθέσεις των αστυνομικών νωρίτερα ετέθησαν υπό αμφισβήτηση από την πλευρά της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η δίκη διεκόπη καθώς δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης συγκατηγορουμένων του Φθουρθιώτη, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τηλεπαρουσιαστής και κατηγορούμενος εξερχόμενος των Δικαστηρίων προχτές ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «περιμένω να γίνει το δικαστήριο και να τελειώσει η ταλαιπωρία που οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία, ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δώσει μια αθωωτική απόφαση». 

Ο Μένιος Φουρθιώτης δικάζεται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Παράλληλα, δικάζεται για ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου έχουν παραπεμφθεί ακόμα τρία πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ως συνεργοί στο σχέδιο του τηλεπαρουσιαστή και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL