Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Μένιος Φουρθιώτης / Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη για τους στημένους πυροβολισμούς στο σπίτι του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένιος Φουρθιώτης / Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη για τους στημένους πυροβολισμούς στο σπίτι του

Φουρθιώτης
facebook/mainandros

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Μένιου Φθουρθιώτη και τριών συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του, με σκοπό να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών και να συνεχιστεί η αστυνομική φύλαξη του. 

Η δίκη διεκόπη καθώς δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης συγκατηγορουμένων του Φθουρθιώτη, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλύματος. Το δικαστήριο έδωσε μόνο μίας ημέρας διακοπή, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πολυήμερης διακοπής γιατί τίθενται θέματα με την συμπλήρωση 18μηνου ορίου προφυλάκισης για τους δύο κρατούμενους κατηγορούμενους. 

Ο Μένιος Φουρθιώτης που ήταν παρών στο δικαστήριο ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «περιμένω να γίνει το δικαστήριο και να τελειώσει η ταλαιπωρία που οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία, ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δώσει μια αθωωτική απόφαση». 

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής, που είχε κρατηθεί προσωρινά για την υπόθεση, δικάζεται και για σειρά πλημμελημάτων, τα οποία είναι: ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.  

 Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, παρόντες στο δικαστήριο σήμερα, δικάζονται, ανά περίσταση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορούμενων είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο τηλεπαρουσιαστής «έστησε» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, προκειμένου να πείσει τις αρχές ότι αποτελεί στόχο και έτσι να του επαναφέρουν την ισχυρή αστυνομική προστασία που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του παρείχε. Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να έπεισε επ’ αμοιβή δύο από τους τρεις συγκατηγορούμενούς του να εξαπολύσουν δύο επιθέσεις μπροστά στο σπίτι του.  Η πρώτη ήταν στις 16 Απριλίου 2021 με χρήση καλάσνικοφ και η δεύτερη στις 23 Απριλίου με την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτήν την υπόθεση ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προφυλακιστεί λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις, όμως αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 με διάταξη του ανακριτή με περιοριστικούς όρους,  εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εμφάνισης σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Μένιος Φουρθιώτης δικάζεται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Παράλληλα, δικάζεται για ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου έχουν παραπεμφθεί ακόμα τρία πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ως συνεργοί στο σχέδιο του τηλεπαρουσιαστή και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL