Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Ακρίβεια Ενέργεια / Πλαφόν στους λογαριασμούς επιβάλλει η Ολλανδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακρίβεια Ενέργεια / Πλαφόν στους λογαριασμούς επιβάλλει η Ολλανδία

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ
Pexels

Πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη η κυβέρνηση της Ολλανδίας. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS, το πλαφόν θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2023 προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από τις αυξανόμενες τιμές. Μάλιστα, οι τιμές της ενέργειας θα περιοριστούν στο επίπεδο που είχαν τον Ιανουάριο του 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά.

«Η Ολλανδία θέτει πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας. Στην Ελλάδα όμως, με την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη, η κυβέρνηση βρίσκει νέους μηχανισμούς επιδότησης της κερδοσκοπίας. Η κοροϊδία συνεχίζεται και οι πολίτες πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα...» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, οι εταιρείες ενέργειας θα δεσμευτούν για «πάγωμα» των διακοπών ρεύματος τους επόμενους έξι μήνες, ενώ θα προσφέρουν μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια σταθερής τιμής.

Τα μέτρα θα προστεθούν στα σχέδια να δαπανηθούν περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι πολίτες απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας και στα τρόφιμα. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται αύξηση 10% του κατώτατου μισθού και υψηλότερες επιδοτήσεις που σχετίζονται με το εισόδημα για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL