Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Ασπρόπυργος / Ξεσπούν οι γονείς του 6χρονου που «ξεχάστηκε» σε σχολικό λεωφορείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ασπρόπυργος / Ξεσπούν οι γονείς του 6χρονου που «ξεχάστηκε» σε σχολικό λεωφορείο

Σχολικό λεωφορείο
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Την αγωνία που βίωσαν και την οργή τους εξέφρασαν οι γονείς του 6χρονου Τριαντάφυλλου ο οποίος την περασμένη Παρασκευή αγνοείτο για δύο και πλέον ώρες, στον Ασπρόπυργο.

«Δεν μπορούσε να συνέλθει. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Είχε γραπωθεί πάνω μου. Σε καμία μάνα να μη συμβεί» δηλώνει η μητέρα του 6χρονου, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, για τον 6χρονο γιο της ο οποίος εντοπίστηκε δύο ώρες μετά το σχόλασμα του κλειδωμένος σε σχολικό λεωφορείο.

«Έπρεπε η συνοδός να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα. Να δει αν ένα παιδάκι το πήρε ο ύπνος» τόνισαν οι γονείς του Τριαντάφυλλου προσθέτοντας ότι ο γιος τους «είχε μείνει τελευταίος μέσα στο λεωφορείο. Είχε κατέβει ήδη η συνοδός. Και εκεί το λεωφορείο αντί να κάνει στάση στο σπίτι μας λίγο πιο κάτω, που τον περίμενε η γιαγιά του, έκανε αναστροφή και πήρε άλλη κατεύθυνση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, του είχαμε πει ότι “μην ανησυχείς, ό,τι και να συμβεί εγώ και η μάνα σου θα σε βρούμε” και το είχε συγκρατήσει ο Τριαντάφυλλος» δήλωσε ο πατέρας του.

Οι γονείς του 6χρονου ζητούν τη λήψη δραστικών μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών. «Να γίνεται καταγραφή και πού κατεβαίνει το κάθε παιδί. Να υπάρχουν λίστες».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, η γιαγιά του Τριαντάφυλλου περίμενε να παραλάβει το 6χρονο παιδί μετά το σχολείο. Ωστόσο καθώς η ώρα πέρασε τις 16:30, η γιαγιά ενημέρωσε τους γονείς. «Ήμουν στη Σαλαμίνα και περίμενα πως και πως το καραβάκι για να έρθω» λέει ο πατέρας του.

Ο θείος του παιδιού μετέβη στο σχολείο όπου εκπαιδευτικός του είπε ότι όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο. Αφού οι γονείς ενημέρωσαν την αστυνομία, βρήκαν το τηλέφωνο του οδηγού του πούλμαν ο οποίος τους είπε ότι όλα τα παιδιά έχουν παραδοθεί.
Τελικά, ο 6χρονος εντοπίστηκε στο λεωφορείο το οποίο έφτασε μέχρι και τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, κλειδωμένος.

Στη συνέχεια, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 45χρονου οδηγού και της 60χρονης συνοδού και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο αυτόφωρο. Σύμφωνα με όσα φέρονται να ισχυρίστηκαν, το παιδί είχε ξαπλώσει στο τελευταίο κάθισμα και το πήρε ο ύπνος. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι κατά τον τελευταίο έλεγχο δεν είδαν τον 6χρονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL