Ανησυχία έχει προκαλέσει σε γονείς και μαθητές της Χαλκίδας η είδηση για ληστεία σε βάρος μαθητών μέσα σε σχολικό συγκρότημα. Το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ, δύο ανήλικοι φερόμενοι ως οι δράστες για την διάπραξη της ληστείας κατά συναυτουργία.
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι φερόμενοι ως δράστες, πλησίασαν δύο ανήλικα παιδιά μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Χαλκίδας και με την απειλή ότι θα τα χτυπήσει πήρε από έναν από τους δύο μαθητές που ήταν μέσα στο προαύλιο, το κινητό του τηλέφωνο και ένα τσαντάκι με προσωπικά αντικείμενα ενώ στη συνέχεια, μαζί με τους δύο ακόμη συνεργούς του, τράπηκαν σε φυγή.
Όπως μεταδίδει το eviathema, το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, που έκανε την προανάκριση συμπεριέλαβε στη δικογραφία που σχηματίσθηκε κι έναν δράστη ο οποίος είναι ενήλικος ως συνεργός των δύο ανηλίκων ο οποίος και τακτοποιήθηκε.
Παράλληλα συνελήφθη η μητέρα ενός από τους δύο ανήλικους για παραμέληση της εποπτείας του.
Οι δύο συλληφθέντες ανήλικοι που συνελήφθησαν για τη ληστεία οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.