Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C23.5°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.7°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
21.6°C24.9°C
3 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
25.8°C27.1°C
1 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.2°C
0 BF 63%
Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών / Τα περιμένουν όλα από το «κράτος πατερούλη» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών / Τα περιμένουν όλα από το «κράτος πατερούλη» (βίντεο)

Συρίγος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ένα ιδιότυπο διαγωνισμό για το ποιος υπουργός θα κάνει την πιο ανάλγητη και νοσηρά ελιτίστικη δήλωση επιδίδονται τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  Τη σκυτάλη από τον Στέλιο Πέτσα, που παραμένει μακράν στην κορυφή, πήρε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στο μέγα πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν δάσκαλοι και καθηγητές που διορίζονται στην περιφέρεια και ειδικά σε νησιά όπου τα ενοίκια όταν υπάρχουν σπίτια είναι απλησίαστα.

Με ύφος φωτεινού παντογνώστη ο Άγγελος Συρίγος εμφανίστηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης αποκλειστικά στους δήμους, λες και το πρόβλημα είναι ποιος έχει την ευθύνη και όχι ποιος οφείλει να το λύσει

Ο υφυπουργός Παιδείας σωστά επεσήμανε ότι ιδιαίτερα κάποιοι δήμοι είναι πολύ πλούσιοι και θα μπορούσαν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Όμως, δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί δεν έχουν αποδώσει οι επαφές του υπουργείου με τους δήμους, βγάζοντας από το κάδρο των ευθυνών τον εαυτό του και όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Και για τέλος επεφύλαξε την κορωνίδα της αντίληψής του για το ποια δουλειά κάνουν υπουργοί και υφυπουργοί. «Απλώς η αίσθηση που έχω είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν το κράτος πατερούλη να παρέμβει», είπε αφήνοντας ενεούς τους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL