Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.2°C26.3°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.7°C25.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.0°C25.5°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C24.3°C
5 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 36%
Ρεντ ρουμ για καθηγητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεντ ρουμ για καθηγητές

Κεραμέως
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εδώ υπάρχουν νόμοι, δεν είναι παίξε-γέλασε. Σε στέλνει το υπουργείο Παιδείας αναπληρωτή καθηγητή στην Πάρο ή ωρομίσθια καθηγήτρια στη Σαντορίνη και δεν δίνεις το παρών; Θα τιμωρηθείς. Τελεία και παύλα, γιατί, όπως είπαμε, σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν νόμοι και δεν κάνει καθένας ό,τι θέλει. Τι κι αν δεν βρίσκεις πού να μείνεις; Τι κι αν σου ζητάνε για νοίκι όσα είναι ο μισθός σου; Τι κι αν θα σου δώσουν δωμάτιο όταν φύγουν οι τουρίστες και θα στο πάρουν όταν θα έρθουν οι επόμενοι; Αυτά είναι λεπτομέρειες που ουδόλως απασχολούν το υπουργείο Παιδείας, το οποίο το μόνο που ξέρει είναι να απειλεί και να τιμωρεί όσους αρνούνται να κοιμηθούν σε παγκάκι για να καλύψουν τα κενά στη δημόσια Εκπαίδευση. Και στο κάτω-κάτω της γραφής υπουργείο Παιδείας έχουμε και όχι υπουργείο Στέγασης για να σας βρίσκει σπίτια και διαμερίσματα στα νησιά του «ερ μπι εν μπι» και του «ρουμ γουίδ ε βιου».

Γιατί εδώ είμαστε σοβαρή χώρα και έχουμε νόμους, γι’ αυτό και μας προτιμούν τόσα εκατομμύρια τουρίστες. Γιατί αν ήμασταν ασόβαρη χώρα, οι παραιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που πέφτουν βροχή στο υπουργείο Παιδείας λόγω έλλειψης στέγης στα νησιά, δεν θα γίνονταν δεκτές ούτε οι καθηγητές αυτοί θα τιμωρούνταν με διαγραφή από τους πίνακες των προσλήψεων για κάτι που δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Γιατί αν ήμασταν ασόβαρη χώρα, αυτά θα τα είχαμε λυμένα προ πολλού, με την Πολιτεία να εξασφαλίζει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στέγη για εκπαιδευτικούς στα νησιά, αν όντως κάποιους τους ενδιαφέρει η εκπαίδευση κάποιων παιδιών που δεν είναι δρομολογημένο να γίνουν γκαρσόνια. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι άμοιρες των ευθυνών τους και οι τοπικές κοινωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL