Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Γιώργος Πατούλης / Νέο φιάσκο - Τέλος το πρόγραμμα με τα smartwatch
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Νέο φιάσκο - Τέλος το πρόγραμμα με τα smartwatch

Ο Γιώργος Πατούλης
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Νέο, ηχηρό χαστούκι για τη διοίκηση Πατούλη καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έβαλε τέλος στο πιλοτικό πρόγραμμα με τα smartwatch, κόστους 1.202.800 ευρώ, απορρίπτοντας τη σχετική σύμβαση.

Όπως τονίζει η παράταξη Δύναμη Ζωής, είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διοίκηση της Περιφέρειας έκανε παρέμβαση υπέρ του προσωρινού αναδόχου στη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία την απέρριψε.

«Αυτό που τελικά εξελίχθηκε σε άλλο ένα φιάσκο της διοίκησης Πατούλη, αποτελεί άλλη μία ένδειξη του τρόπου άσκησης διοίκησης, με πρόσχημα την πανδημία. Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 έφερνε εκτός ημερήσιας διάταξης, άρον, άρον, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα της “προμήθειας πιλοτικού συστήματος πρόγνωσης της υγείας ευπαθών ομάδων λόγω της πανδημίας COVID-19”. Η διοίκηση παρουσίασε το πρόγραμμα αυτό προς υλοποίηση από 30 δήμους, που όμως τα δημοτικά τους συμβούλια δεν είχαν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, όπως ανέδειξε και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!» τονίζει η Δύναμη Ζωής.

Τότε, υπενθυμίζει ότι είχε καταγγέλλει τη «μεθόδευση και το περιεχόμενο της σύμβασης, αναδεικνύοντας την επιχείρηση εκμετάλλευσης της συγκυρίας της πανδημίας, σε βάρος της τσέπης των φορολογούμενων πολιτών. Εντέλει η τεκμηριωμένη κριτική της Δύναμης Ζωής και οι αντιδράσεις, σε συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, έφεραν καρπούς».

«Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Πέππα στην Οικονομική Επιτροπή, για την ανάκληση της σχετικής απόφασης. Άλλο ένα δείγμα της “άριστης” διοίκησης Πατούλη» καταλήγει η Δύναμη Ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL