Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Κρήτη / Νεκρό από αφυδάτωση 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που επέβαινε σε πλοιάριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Νεκρό από αφυδάτωση 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που επέβαινε σε πλοιάριο

Μετανάστες
φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα 4χρονο κοριτσάκι από την Συρία το απόγευμα της Τετάρτης στην Κρήτη. Το κοριτσάκι επέβαινε σε σκάφος με μετανάστες νότια του νομού Χανίων με προορισμό την Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες το 4χρονο παιδί, μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Χανίων και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να επανέλθει.

Η μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο έγινε με αεροδιακομιδή το απόγευμα της Τρίτης  από παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας που πλησίασε το σκάφος με τους μετανάστες, προσπαθώντας να το κρατήσουν στη ζωή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος με τους μετανάστες είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία. Ενώ βρισκόταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα.

Το σκάφος με του μετανάστες εξέπεμψε SOS στα νότια της Κρήτης, κι ένα παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας το πλησίασε ενώ ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού και συντονίστηκε η επιχείρηση αεροδιακομιδής στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σημειώνεται ότι μαζί με το 4χρονο κοριτσάκι, στο Νοσοκομείο διεκομίσθη και η μητέρα του στην οποία δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις, όπως μεταδίδει το flashnews.gr.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL