Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Αίγιο / Πολιτική κηδεία έγινε σε κυλικείο επειδή αρνήθηκε ο ιερέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίγιο / Πολιτική κηδεία έγινε σε κυλικείο επειδή αρνήθηκε ο ιερέας

Λουλούδι σε πολιτική κηδεία
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Αίγιο καθώς πολιτική κηδεία έγινε κηδεία σε κυλικείο και όχι στο κοιμητήριο λόγω άρνησης του ιερέα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η πολιτική κηδεία δημότισσας και συγκεκριμένα της συζύγου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σ. Κοίλια, με την οικογένεια της εκλιπούσας να ενημερώνεται τη τελευταία στιγμή πως η πολιτική κηδεία δεν μπορεί να γίνει στον προαύλιο χώρο του Νεκροταφείου, δίπλα από τον μικρό ναό των Αγίων Πάντων, αφού ο ιερέας το αρνήθηκε. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το pelop.gr, το φέρετρο τοποθετήθηκε εντός του κυλικείου.

Για «προσβολή νεκρού στο δημοτικό νεκροταφείο του Αιγίου, με ευθύνη του εκεί ιερέα» κάνει λόγο η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν επετράπη η τέλεση της τελετής εντός του νεκροταφείου στον προβλεπόμενο χώρο με το επιχείρημα της πολιτικής κηδείας. Η τελετή τελέστηκε στο κυλικείο εκτός νεκροταφείου. Ο σκοταδισμός που φτάνει μέχρι την ασέβεια στο νεκρό είναι άκρως επικίνδυνη και πλήττει βάναυσα τις παραδόσεις των πολιτισμένων κοινωνιών» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

https://www.facebook.com/athanasia.anagnostopoulou.77/posts/pfbid02EstRVZwhHsSuzJqncVZYE95jyjABT652YtZDgGFwc17HcjESUAedb5jcCw8ast1Dl?__cft__[0]=AZWMUtEWo4gx7Mn16bHA5be1IrwvzYR0PudKL7fgX-GoalbonXUoqxT7b4CqLhc58hnMaZeQFhtwfbmEG3zImOv9fK39Y5gQV5KwvXzxmqfuzsd5eOgYduHhoVd0bAESRxXSHzvTxePQWsh6TWPkxky2&__tn__=%2CO%2CP-R

«Πρέπει να ντρέπεται ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, που είπε «όχι» σε ένα αυτονόητο αίτημα. Το «όχι» του αποτελεί και προσβολή στην θανούσα. Γνωρίζω ότι στο κοντινό παρελθόν έχουν γίνει πολιτικές κηδείες στο προαύλιο, μέσα στο Νεκροταφείο. Γιατί αυτή η εξαίρεση;» αναρωτήθηκε ο παριστάμενος πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, αναζητώντας απαντήσεις από Μητρόπολη και Δήμο.

Απαντώντας η δημοτική αρχή, ανέφερε ότι δεν τέθηκε ποτέ αίτημα πολιτικής κηδείας και σε ανάλογη περίπτωση, μετά από συνεργασία με εμπλεκόμενους, ικανοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος μιλώντας στο pelop.gr σημείωσε ότι διαφώνησε με την πράξη του ιερέα να απαγορεύσει την πολιτική κηδεία εντός του Νεκροταφείου. «Όταν επικοινώνησα με τον ιερέα και του είπα να γίνει, ήταν ήδη αργά. Δεν μας ενοχλεί η πολιτική κηδεία στον προαύλιο χώρο. Είναι η πρώτη φορά που, ως δεσπότης, αντιμετωπίζω ένα τέτοιο θέμα. Επρόκειτο για μια παρεξήγηση. Θα δω το θέμα και πιο ουσιαστικά, ώστε να υπάρχει επισήμως χώρος κατάλληλος για την τέλεση πολιτικών κηδειών. Δεν διαφωνούμε…» δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL