Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
ΕΡΤ / Ζητάει και τα ρέστα από τον δημοσιογράφο που λογόκρινε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Ζητάει και τα ρέστα από τον δημοσιογράφο που λογόκρινε

132131221b.jpg

Όπως συνηθίζει, η ΕΡΤ ζητάει και τα ρέστα για το τελευταίο κρούσμα λογοκρισίας, αυτή τη φορά εναντίον του συντάκτη της στα Ιωάννινα Σωτήρη Αργύρη. Αφορμή, ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Ιωαννίνων σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από το Κομμένο Άρτας, αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και των ευθυνών της κυβέρνησης. Αν και το υλικό (οπτικοακουστικό και ρεπορτάζ) το διαχειρίστηκε η αρχισυνταξία της Αθήνας «κατά το δοκούν», δηλαδή με την… αρμόζουσα υποβάθμιση, το ρεπορτάζ δεν ανέβηκε ποτέ στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων. Η δικαιολογία; Ότι το θέμα δεν ήταν τοπικού, αλλά εθνικού ενδιαφέροντος.

Η ΕΡΤ δεν άργησε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία δικαιολογείται αναφέροντας λίγο - πολύ τα παραπάνω, ζητάει όμως και τα ρέστα από τον συντάκτη της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρη Αργύρη: «την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Στη διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε προχθές με μακροσκελή ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων αναφέροντας πως «αισθάνεται την ανάγκη να καταστήσει σαφές ότι προσπάθειες απαξίωσης συναδέλφων -που επί μακρόν έχουν δώσεις απτά και θετικώς μετρήσιμα δείγματα εγκυρότητας, αξιοπιστίας και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας- δεν θα γίνουν αποδεκτές για κανένα λόγο». Έκανε επίσης σαφές ότι «η στοχοποίηση του συναδέλφου Σωτήρη Αργύρη και οι όποιες, πιθανόν, κυοφορούμενες ενέργειες θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ), με τις οποίες θα συζητήσουμε -αναλυτικά και σε πάσα λεπτομέρεια- το ανακύψαν ζήτημα, καθώς εκτιμούμε ότι αφορά εν συνόλω τον δημοσιογραφικό χώρο».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης, από την ΕΡΤ Ιωαννίνων, το θύμα λογοκρισίας, με δική του χθεσινή ανακοίνωση επισημαίνει ότι ««η ΕΡΤ ζητά… διορθωτική δήλωση για το λάθος της».

Και επισημαίνει: «Σε ό,τι αφορά τη “δήλωση μετανοίας” που ζητά η ΕΡΤ από μένα, θα πρέπει να γίνει από εκείνους οι οποίοι δεν ανήρτησαν τη συγκεκριμένη είδηση στο περιφερειακό site, που η ΕΡΤ Ιωαννίνων κατέγραψε, με βάση την ομιλία του κ. Παυλόπουλου. Και, φυσικά, εξετέθησαν.

Αν κάποιος δημοσιογράφος, οιουδήποτε Μέσου, πιστεύει ότι η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου για το θέμα των υποκλοπών δεν ήταν σημαντική και δεν είχε χώρο στο περιφερειακό site της ΕΡΤ Ιωαννίνων, τότε μπορεί κάλλιστα να αφήσει το μολύβι του ανενεργό».

Ο Σ. Αργύρης συμπληρώνει: «Η δημόσια διαμαρτυρία μου ανέδειξε ένα μείζον θέμα δεοντολογίας και οι υπεκφυγές δεν ωφελούν» και τονίζει: «Στα ζητήματα δεοντολογίας, δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης του δημοσιογράφου ουδείς δικαιούται να παρέμβει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL