Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Ύπατη Αρμοστεία / Εκφράζει τον φόβο της για δεκάδες νεκρούς στο Αιγαίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύπατη Αρμοστεία / Εκφράζει τον φόβο της για δεκάδες νεκρούς στο Αιγαίο

Βάρκα μετανάστες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εκφράζει τον φόβο της για τους πρόσφατους δεκάδες νεκρούς στο Αιγαίο, στο ναυάγιο ανοιχτά της Ρόδου στις 10 Αυγούστου. Η Ύπατη Αρμοστεία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι αυτή η συνεχής απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει.

Η ανθρωπιστική οργάνωση του ΟΗΕ εκφράζει τον φόβο της για το πρόσφατο ναυάγιο στη Ρόδο με σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει έχουν διασωθεί περίπου 34 άνθρωποι συνολικά. Ωστόσο οι επιζώντες αναφέρουν ότι μπορεί να επέβαιναν από 60 έως 80 άτομα στο σκάφος, ενώ δεκάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση από την Ελληνική Ακτοφυλακή, με την υποστήριξη του Ναυτικού, της Αεροπορίας και ιδιωτικών σκαφών, έχουν διασωθεί 29 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, ενώ από την Τουρκική Ακτοφυλακή έχουν διασωθεί πέντε ακόμα άτομα που βρέθηκαν στα τουρκικά ύδατα.

«Αυτή η συνεχής απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι απαράδεκτη. Χωρίς εναλλακτικές ασφαλείς οδούς, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια εάν διαφεύγουν από πολέμους και διώξεις. Οι αυξανόμενοι θάνατοι στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να σταματήσουν», τόνισε η Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της βορειοδυτικής Αφρικανικής θαλάσσιας οδού. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 νεκροί ή αγνοούμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το 2021 είχαν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται τουλάχιστον 3.100 άνθρωποι επιχειρώντας τα ίδια επικίνδυνα ταξίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL