Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Έβρος / Οι παγιδευμένοι πρόσφυγες είναι σε τουρκικό έδαφος λέει η ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έβρος / Οι παγιδευμένοι πρόσφυγες είναι σε τουρκικό έδαφος λέει η ΕΛΑΣ

Έβρος ποταμός ποτάμι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι οι 40 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, σημειώνοντας ότι και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση με βάση τις συντεταγμένες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, «προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας».

Τέλος, η αστυνομία αναφέρει ότι προχώρησε σε σχετική ενημέρωση των τουρκικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Human Rights 360 ήδη ένα κοριτσάκι 5 ετών έχει χάσει τη ζωή του από τσίμπημα σκορπιού, ενώ ένα άλλο 9 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL