Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.3°C21.3°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.5°C
4 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.5°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
16.6°C18.8°C
5 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C19.9°C
2 BF 45%
Ρόδος / Άκαρπες οι έρευνες για τους δεκάδες αγνοούμενους μετανάστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος / Άκαρπες οι έρευνες για τους δεκάδες αγνοούμενους μετανάστες

SCREENSHOT VIDEO

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους πρόσφυγες στη Ρόδο έπειτα από το ναυάγιο σκάφους 38 ναυτικά μίλια νότια του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, δύο από τους οποίους περισυνέλλεξε και μετέφερε Super Puma στην Κάρπαθο ενώ οι άλλοι 27 διασώθηκαν από τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, το οποίο τους μετέφερε στα Καρδάμαινα της Κω. Ο αριθμός αυτών που επέβαιναν σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες ήταν 60 έως 80, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοούμενων. Το πλοιάριο που επέβαιναν ήταν χωρητικότητας το πολύ 30 ατόμων. Όσο περνά ο χρόνο μειώνονται οι πιθανότητες για εξεύρεση επιζώντων. 

https://youtu.be/V7EKN1BbLb8

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού, καθώς και ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διασωθέντες είναι όλοι άνδρες, αφγανικής, ιρανικής και ιρακινής υπηκοότητας οι περισσότεροι. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από δύο ημέρες από το λιμάνι της Αττάλειας στην Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζονται τα εξής:

Απογευματινές ώρες σήμερα, το Δ/Ξ πλοίο ελληνικής σημαίας κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας ν. Κω, από όπου οι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (άνδρες) παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL