Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΕΛΑΣ / Απαγόρευσαν την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μιχαηλίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΑΣ / Απαγόρευσαν την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μιχαηλίδη

πορεία Μιχαηλίδης
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΔΗΣ

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το δόγμα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση καθώς μετά και τη χθεσινή αναίτια επίθεση της αστυνομίας στην πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας πείνας, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση απαγορεύοντας τη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω απόφαση ελήφθη καθώς δεν ζητήθηκε σχετική άδεια και επειδή «από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργία των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Η κυβερνητική επιλογή μηδενικής ανοχής και καταστολής ακόμη και σε πορεία ενάντια στις επιθέσεις βιαστών στα Εξάρχεια, κορυφώθηκε κατά τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης όταν άνδρες των ΜΑΤ αρχικά έπνιξαν την πορεία με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης και στη συνέχεια επιτέθηκαν άγρια εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν.

Τα χθεσινά βίντεο από την πορεία δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ να κλωτσούν με μένος έναν άνθρωπο ο οποίο βρισκόταν στο πεσμένος στο δρόμο, ακόμη και να γρονθοκοπούν προσαχθέντα ο οποίος του είχαν περάσει χειροπέδες και σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελούσε απειλή. Το όργιο της αστυνομική αυθαιρεσίας αποτυπώθηκε και κατά την επίθεση εναντίον φωτορεπόρτερ και ενός ανθρώπου σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Μετά από όλα αυτά σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 29-7-2022 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου από μέλη της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 29-7-2022 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου από μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ» στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις κατωτέρω οδούς:

Συμβολή των οδών Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης- Καλλιρόης- Αρδηττού- Λ. Βασιλέως Κων/νου- Ριζάρη- Λ. Βασιλίσσης Σοφίας- Ακαδημίας- Χαλκοκονδύλη- Σωκράτους- Πειραιώς- Αγίων Ασωμάτων- Αποστόλου Παύλου- Ροβέρτου Γκάλι- Γαριβάλδη- Μουσών- Όρλωφ- Τσάμη Καρατάσου- Αναστασίου Ζίννη- Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης κατά το χρονικό διάστημα από 17:00 της σήμερον 29-7-2022 έως την 02:00 της 30-7-2022.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν. 4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και, αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργία των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL