Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Αστυνομική βία / ΕΔΕ για το όργιο βίας των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική βία / ΕΔΕ για το όργιο βίας των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας

ΜΑΤ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ

Με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας».

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αντιπολίτευσης και πολιτών για τη νέα έξαρση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και μάλιστα σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας για την μη αποφυλάκιση κρατούμενου απεργού πείνας, όταν έχει αποφυλακιστεί καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι πρωτοφανείς εικόνες άγριας καταστολής που εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι η αστυνομική αυθαιρεσία δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας με εντολή Μητσοτάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης με δική του δήλωση προσδιόρισε 5 κραυγαλέες περιπτώσεις αστυνομικής βίας ρωτώντας τον κ. Θεοδωρικάκο αν είναι ακόμη αυτοί οι «αστυνομικοί» μέρος της δύναμης της ΕΛΑΣ.

Κατά τα λοιπά, στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι χτες «κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προσήχθησαν 14 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 4. Σημειώνεται ότι μεταξύ των 4 συλληφθέντων είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Λαπιέρης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αυτή την ώρα στην Εισαγγελία κι αναμένουν να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες. Στη συνέχεια αναμένεται να πάρουν προθεσμία για την άλλη εβδομάδα και να αφεθούν ελεύθεροι. 

Οι κατηγορίες που έχουν έρθει προς το παρόν από την αστυνομία είναι:
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Αντίσταση κατά της αρχής
- Νόμος περί όπλων, οπλοκατοχής (εννοούν ότι ήταν σε ομάδα που έσπαγε μάρμαρα - πεζοδρόμια κι έριχνε πέτρες)
- Απόπειρα πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης
- Απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Ο εισαγγελέας θα εξετάσει το βάσιμο των κατηγοριών και θα απαγγείλει αυτός τις κατηγορίες με τις οποίες θα παραπεμφθούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL