Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Hellenic Train / Στα όρια της διάλυσης - Εκατοντάδες επιβάτες αποκλείστηκαν μετά από διακοπή ρεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Hellenic Train / Στα όρια της διάλυσης - Εκατοντάδες επιβάτες αποκλείστηκαν μετά από διακοπή ρεύματος

Επιβάτες έξω από τρένο

Μία πρωτοφανή ταλαιπωρία βιώνουν από το απόγευμα της Πέμπτης επιβάτες σε προαστιακά και υπεραστικά δρομολόγια της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) μετά από διακοπές ρεύματος σε τμήματα του δικτύου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν το πολυδιαφημισμένο Λευκό Βέλος, το γρήγορο τρένο της εταιρίας ξεκίνησε από την Αθήνα το ταξίδι του με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά ακινητοποιήθηκε έξω από την πρωτεύουσα κοντά στο σταθμό της Δεκέλειας.

Στη συνέχεια η εταιρεία έστειλε το συμβατικό τρένο των 19.22, το οποίο υποτίθεται πως θα παραλάμβανε και τους επιβάτες του «Βέλους»,  αλλά ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στο τμήμα ΣΚΑ – Αθήνα αλλά και στη γραμμή του Αεροδρομίου επηρεάζοντας τόσο τα δρομολόγια του Προαστιακού όσο και του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Επιβάτες σε αμαξοστοιχία ETR (Λευκό Βέλος) που ξεκίνησε από την Αθήνα στις 17:20 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αποκλείστηκαν από τις 18:00 στο σταθμό της Δεκέλειας. Λίγο μετά της 21:00 η εταιρεία ενημέρωσε πως το δρομολόγιο καταργείται και πως οι επιβάτες θα μεταφερθούν με λεωφορεία προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών του Προαστιακού της Αθήνας, επιβάτες βρίσκονται αποκλεισμένοι σε συρμό κοντά στο σταθμό του Ηρακλείου από τις 20:15 χωρίς κλιματισμό και φωτισμό, ενώ και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από το προσωπικό της ιταλικής εταιρείας.

Νωρίτερα, υπήρξαν ανακοινώσεις για αναστολές δρομολογίων στη γραμμή της Χαλκίδας και αντικατάστασή τους με λεωφορεία.

Με νεότερο μήνυμά της, η Hellenic Train ενημερώνει για μεγάλες καθυστερήσεις προς και από Θεσσαλονίκη, Αεροδρόμιο, Κιάτο, Πειραιά και Αθήνα.

Λίγη ώρα μετά τις 22:00 η Hellenic Train ενημέρωσε πως επανήλθε η ηλεκτροδότηση στη γραμμή του Αεροδρομίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL