Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Δαδιά / Για τέταρτη μέρα καίγεται το δάσος - Νέες εκκενώσεις στην Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δαδιά / Για τέταρτη μέρα καίγεται το δάσος - Νέες εκκενώσεις στην Λέσβο

Φωτιά στην περιοχή Βρύσα της Λέσβου
Φωτιά στην περιοχή Βρύσα της Λέσβου (INTIME NEWS/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ)

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στο δάσος της Δαδιάς. Μάλιστα είναι τόσο επικίνδυνη η κατάσταση, όπου στους κατοίκους της Δαδιάς, εστάλη εντολή από το 112 να εγκαταλείψουν το χωριό, καθώς οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σε συναγερμό βρίσκεται η νότια πλευρά της Λέσβου, καθώς οι αλλαγές στη φορά των ανέμων και οι στροβιλισμοί μετατοπίζουν τα πύρινα μέτωπα.

Με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται ο οικισμός της Βρίσας, το χωριό που είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό, με πολλούς κατοίκους να καλούνται να εγκαταλείψουν και πάλι στα σπίτια τους με κάθε μέσο και να κινηθούν προς τον Πολιχνίτο, όπου και έχει στηθεί κέντρο διαχείρισης τους.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Σταυρός στην άλλη άκρη του τεράστιου πύρινου μετώπου των 15 χιλιομέτρων. Μήνυμα μέσω του 112 που στάλθηκε στους κατοίκους του χωριού Σταυρός αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Σταυρό Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Βατερά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας».

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 81 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρου, 20 οχήματα, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

192 αστυνομικοί εκ των οποίων 25 αξιωματικοί, παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό πεδίο και 26 αστυνομικοί εκ των οποίων οκτώ Αξιωματικοί, διατίθενται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο συντονιστικής και καθοδηγητικής δράσης, αλλά και για την απαραίτητη «διοικητική μέριμνα» στις επιχειρησιακές δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL