Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.7°C29.1°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.4°C27.1°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
25.5°C32.6°C
2 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.8°C28.2°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
3 BF 47%
Αλέξης Κούγιας / Μεγάλη ενόχληση μετά την έφεση για Λιγνάδη – Τα βάζει με την εισαγγελέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Μεγάλη ενόχληση μετά την έφεση για Λιγνάδη – Τα βάζει με την εισαγγελέα

Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Λιγνάδης
(INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ)

Με προσωπική επίθεση στην εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Χαλβά που άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερη ποινή στον Δημήτρη Λιγνάδη, κρίνοντας ότι έγινε και τρίτος βιασμός σε βάρος ανηλίκου, απάντησε ο Αλέξης Κούγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του βιαστή ανηλίκων ισχυρίζεται ότι η εισαγγελέας «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές» και ότι δημιουργεί «ανασφάλεια στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις». Αναφέρει δε ότι την παραδίδει «στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (δικαστών, εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών ποινικολόγων».

Συγκεκριμένα, δηλώνει ότι «σήμερα η αντιεισαγγελέας κυρία Βασιλική Χαλβά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, χωρίς να έχει παρακολουθήσει έστω και μία ημέρα της πεντάμηνης δίκης, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει το σκεπτικό και το διατακτικό των αθωωτικών και των καταδικαστικών κρίσεων των τακτικών δικαστών, αφού η καθαρογραφή θα διαρκέσει πιθανότατα πέραν του έτους, όπως συνήθως διαρκεί στις πολύμηνες δίκες, προσβάλλοντας την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργώντας ανασφάλεια στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις και καταστρέφοντας την αρχή ασφάλειας δικαίου που διέπει τον ποινικό κώδικα, άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου και μάλιστα αυτή που εξεδόθη με τη μειοψηφία των τακτικών δικαστών»

Ο Αλέξης Κούγιας για άλλη μία φορά κάνει χυδαία σχόλια για μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκαλώντας τους «φερόμενους ως βιασθέντες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», δίνοντας παράλληλα προσωπικά τους στοιχεία.

Η έφεση που ενόχλησε τον Αλέξη Κούγια

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, στην οποία η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ, ανέθεσε την μελέτη της πρωτόδικης απόφασης για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, προχώρησε στην άσκηση της έφεσης κρίνοντας ότι σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε ορθή κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.  

Η κυρία Χαλβά άσκησε έφεση για το σκέλος της κατά πλειοψηφίας αθώωσης του Δημήτρη Λιγνάδη με 5-2 για τον πρώτο μηνυτή.  Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να επανεξεταστεί, επί τα χείρω για τον Δημήτρη Λιγνάδη η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Πρόκειται για τον έναν εκ των δύο βιασμών για τους οποίους ο ηθοποιός αθωώθηκε, με τον δεύτερο εξ αυτών να αφορά ενήλικο ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Η απόφαση για το βιασμό σε βάρος του ενήλικα άντρα ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με την έφεση, τόσο από την μαρτυρία του ίδιου του 26χρονου σήμερα μηνυτή αλλά και από στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, η πράξη βιασμού σε βάρος του ανήλικου τότε, αγοριού έχει τελεστεί. Ο καταγγέλλων, αιγυπτιακής καταγωγής, ήταν ο πρώτος από τους μηνυτές που κατέθεσε στο δικαστήριο και περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε μέσω άλλου αγοριού και ότι του υποσχόταν να τον βοηθήσει να ασχοληθεί με το θέατρο.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός προχώρησε και στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε. Η κ. Χαλβά έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερο ύψος ποινών για τις δύο περιπτώσεις βιασμών που κρίθηκε ένοχος. Αιτιολογεί την θέση της αυτή επικαλούμενη τη βαρύτητα αλλά και την ηθική απαξία των πράξεων που του καταλογίστηκαν καθώς και της βλάβης που προξένησε στα θύματα. Τονίζει επίσης ότι η ένταση του δόλου του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και η εκ μέρους του εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των παθόντων λόγω της ανηλικότητάς τους, θα έπρεπε να αξιολογηθεί από το δικαστήριο και να «απαντηθεί» με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΜΟΔ επέβαλε ποινή 10ετούς κάθειρξης για έναν βιασμό και 5ετούς για τον άλλον, με τελική ποινή τα 12 έτη κάθειρξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL