Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Αποφυλάκιση Λιγνάδη / Καυστική ανάρτηση για τη «σιωπή» του Νικόλα Γιατρομανωλάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφυλάκιση Λιγνάδη / Καυστική ανάρτηση για τη «σιωπή» του Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Γιατρομανωλάκης
(ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI)

Αιχμές για αποσιώπηση γεγονότων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη από τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, αφήνει σε ανάρτησή του ο πρώτος μηνυτής κατά του σκηνοθέτη για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν σε ηλικία 15 χρονών.

Ο Βασίλης Κ., απευθύνεται στον υφυπουργό Πολιτισμού με αφορμή το γεγονός ότι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης στράφηκε κατά της εφημερίδας «Μακελειό» εξαιτίας πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος με τίτλο «Αυτοί ψάρευαν παιδάκια & το τέρας τα βίαζε», που συνέδεε το όνομά του με την υπόθεση του καταδικασμένου για τον βιασμό δύο ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη.

Αρχικά ο Βασίλης Κ. εκφράζει στην ανάρτησή του το «παράπονό του και την απορία του» προς τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη, καθώς όπως σημειώνει, ο υφυπουργός δεν έχει αντιδράσει με την ίδια «ευαισθησία» στις απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ως ΛΟΑΤΚΙ πολιτικός.

Χαρακτηριστικά διερωτάται, «τόσο καιρό γιατί δεν έχετε αντιδράσει απέναντι σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις στο πρόσωπό μας; Γιατί δεν μας συμπαρασταθήκατε ως ΛΟΑΤΚΙ πολιτικός με μια ευαισθησία απέναντι σε κακοποιημένα παιδιά;»

Ο Βασίλης Κ. μάλιστα αφήνει αιχμές για τη στάση του υφυπουργού κατά την περίοδο που ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέγραφε την παραίτησή του από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε διορίσει.

Τέλος ο Βασίλης Κ. τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «μετά από τόσο καιρό λεκτικής κακοποίησης και όχι μόνο μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες και ιδιαίτερα μετά από την αναστολή της ποινής του πρώην συνεργάτη σας και νυν βιαστή, Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη συμπαράσταση και υποστήριξή σας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Βασίλη Κ.

«Κύριε Γιατρομανωλάκη σήμερα διάβασα ότι αντιδράσατε και έχετε «ευαισθησία» τελικά ως ΛΟΑΤΚΙ ως προς τις ομοφοβικές επιθέσεις στο πρόσωπό σας απο πρωτοσέλιδο. Ήρθε η ώρα να σας εκφράσω το μεγάλο μου παράπονο και μία απορία.
Τόσο καιρό γιατί δεν έχετε αντιδράσει απέναντι σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις στο πρόσωπό μας; Γιατί δεν μας συμπαρασταθήκατε ως ΛΟΑΤΚΙ πολιτικός με μια ευαισθησία απέναντι σε κακοποιημένα παιδιά;
Γιατί δεν παίρνετε θέση τελικά να μας απαντήσετε τι κάνατε, σύμφωνα με την κατάθεση του αδερφού του καταδικασμένου πρωτόδικα βιαστή, όταν τους συναντήσατε και υπογράφηκε μπροστά σας η παραίτηση αλλά έγινε παρ´ολα αυτά με παρότρυνση του αδερφού; Πληροφορηθήκατε μήπως τελικά από την πρώτη κιόλας μέρα ότι κατατέθηκε η παραγεγραμένη μήνυσή μου μέσα στην οποία δήλωνα ότι δε θα παραχωρήσω συνέντευξη;
Όταν κατέθεσα τη μήνυση την Παρασκευή στις 05 Φλεβάρη 2021, γύρω στις 11.30-12.00 το μεσημέρι, πήγε κατευθείαν στον εισαγγελέα, εξαιτίας της διάταξης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Η. Πλιώτας, να «παρεμβαίνουν ταχύτατα» σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης με αφορμή την καταγγελία της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη συμπαράσταση και υποστήριξή σας, το έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα μετά από τόσο καιρό λεκτικής κακοποίησης και όχι μόνο μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες και ιδιαίτερα μετά από την αναστολή της ποινής του πρώην συνεργάτη σας και νυν βιαστή. Ε, κυρία Μενδωνη;»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL