Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.9°C19.8°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.2°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C22.1°C
2 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.2°C19.1°C
5 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 52%
Ιερά Σύνοδος / Μετωπική σύγκρουση με Ελπιδοφόρο για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιερά Σύνοδος / Μετωπική σύγκρουση με Ελπιδοφόρο για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Όταν πριν από μερικές ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τελούσε σε εκκλησία της Γλυφάδας το μυστήριο της βάφτισης για τα δίδυμα παιδιά του Ευάγγελου Μπούση και του Peter Dundas, μόνο οι εκ του μεσαίωνα ορμώμενοι θα το αντιμετώπιζαν ως μέγα ατόπημα που θα δημιουργούσε, μάλιστα, κρίση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελπιδοφόρου.

Την ένταση πυροδότησε επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχε ενημερωθεί ότι τα δίδυμα παιδάκια που θα βαφτίζονταν έχουν ομόφυλους γονείς.

Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωση σήμερα Δευτέρα, συντάσσεται με τις απόψεις του Μητροπολίτη Γλυφάδας και ενημερώνει ότι θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρία προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εν ολίγοις η Ιερά Σύνοδος, συντάσσεται με την άποψη του Μητροπολίτη Γλυφάδας ο οποίος θεωρεί ότι τα παιδάκια δεν έπρεπε να βαφτιστούν καθώς «δεν ανήκουν σε οικογένεια κατά τα θέσμια της Εκκλησίας».
 

Για την ιστορία νονές στη βάπτιση ήταν το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολίνι και η Ευγενία Νιάρχου, ενώ μετά ακολούθησε πάρτι στο ξενοδοχείο Four Seasons, όπου τη διασκέδαση των καλεσμένων ανέλαβε η Άννα Βίσση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL