Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Λαμία / 15 χρόνια σε βιαστή πατέρα - «Θέλω να επιστρέψω στο Ίδρυμα» είπε το παιδί στο δικαστήριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λαμία / 15 χρόνια σε βιαστή πατέρα - «Θέλω να επιστρέψω στο Ίδρυμα» είπε το παιδί στο δικαστήριο

pexels.com

Ποινή φυλάκισης 15 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας σε 43χρονο πατέρα, ο οποίος βίαζε ένα από τα τρία ανήλικα παιδιά του και κακοποιούσε τα άλλα δύο.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στο Ευπάλιο Φωκίδας για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των τριών ανήλικων παιδιών του, ωστόσο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι βίαζε τη μεγαλύτερη κόρη του πριν εκείνη συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ο 43χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από τακτικούς Δικαστές και ενόρκους ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, αναφέρει το lamiareport.gr.

Κατά το ρεπορτάζ πρόκειται για τρία παιδιά που μεγάλωναν μόνα με τον πατέρα τους, καθώς η μητέρα τους είχε φύγει από το σπίτι.

Η περιγραφή που έκανε στο δικαστήριο ο μεγαλύτερος γιος (17 χρονών σήμερα), που μαζί με τις δύο του αδελφές βρίσκεται πλέον στο «Χαμόγελο του Παιδιού», δεν άφησαν περιθώρια στους Δικαστές να παρερμηνεύσουν για το τι βίωναν στο σπίτι τους.

«Δεν τον εμπιστεύομαι, δεν περνάγαμε καλά. Δε θέλω να έχω καμία σχέση με κανέναν από τους δύο γονείς μου. Θέλω να επιστρέψω στο Ίδρυμα», κατέληξε στην κατάθεσή του ο 17χρονος.

Το βασικό θύμα της υπόθεσης λόγω ανηλικότητας δεν παραβρέθηκε στο Δικαστήριο, η Εισαγγελέας της έδρας όμως τόνισε ότι «όσοι ψυχολόγοι την εξέτασαν δεν είπε κανένας ότι αυτά που κατήγγειλε είναι μυθοπλασία».

Από την πλευρά του ο 43χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η κόρη του ότι έκανε το έκανε για να τον εκδικηθεί που δεν την άφηνε να βγει με τις φίλες της και να έρχεται μετά τις 11 το βράδυ. Εκείνη, ισχυρίστηκε ήθελε να βγαίνει, ενώ σαν μεγαλύτερη αυτός την υποχρέωνε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL