Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Νίκη Κεραμέως / Ραντεβού με τους αστυνομικούς στα ΑΕΙ το Σεπτέμβρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Ραντεβού με τους αστυνομικούς στα ΑΕΙ το Σεπτέμβρη

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Μαγική εικόνα» για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Παιδεία και την προώθηση της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ παρουσίασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Είναι χαρακτηριστική η σπουδή της να αναφέρει ότι η προωθούμενη πανεπιστημιακή αστυνομία και οι ΟΠΠΙ έχουν την... έγκριση του ΣτΕ και την υπογραφή της ΠτΔ στο σχετικό προεδρικό διάταγμα, την ώρα που στην Βουλή η ίδια και το νομοσχέδιο βάλλονται για σειρά αντισυνταγματικών διατάξεων. Δεν είναι τυχαίο ότι το νομοσχέδιο συναντά την καθολική αντίδραση των πανεπιστημιακών φορέων, όπως προκύπτει από τις απορριπτικές αποφάσεις 21 Συγκλήτων και της Επιτροπής των Πρυτάνεων καθώς και όλων των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα πανεπιστήμια».

Η κα Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα εμφανιστούν οι αστυνομικοί στις σχολές, ξεκίνησε να προβάλλει την νομιμοποίησή της μέσω των τυπικών διαδικασιών. Όπως είπε, «ο νόμος όταν ψηφίστηκε είχε μια ειδική ρύθμιση, που έλεγε ότι έπρεπε να βγει Προεδρικό Διάταγμα, επειδή τίθενται θέματα ευαίσθητα, συνταγματικής τάξης. Επίσης, προϋποτίθεται επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πριν από μερικές εβδομάδες το ΣτΕ έκρινε ότι ο νόμος είναι συνταγματικός. Μόλις τώρα, εκδόθηκε το ΠΔ. Συνεπώς, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει πλέον στην υλοποίηση του μέτρου των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων». 

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι «Τον Σεπτέμβρη θα την δούμε» όπως ρώτησε δημοσιογράφος, αφού «το έχει ήδη πει και ο πρωθυπουργός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL