Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Σία Αναγνωστοπούλου / Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Γιώργο Λαζόγκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σία Αναγνωστοπούλου / Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Γιώργο Λαζόγκα

Τον σπουδαίο ζωγράφο Γιώργο Λαζόγκα που πέθανε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο αποχαιρέτησε με μια συγκινητική δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 «Το χθες είναι τώρα…»  είναι ο τίτλος της τελευταίας έκθεσης του και είναι τόσο ενδεικτικός για τον διάλογο που ανέπτυξε με τις ιστορικές χρονικότητες, στα διάφορα στάδια του έργου του, αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου που επέλεξε δυο φράσεις του σπουδαίου ζωγράφου για τον ύστατο αποχαιρετισμό. «Τι άλλο είμαστε εμείς εκτός από θραύσματα», «παλίμψηστα του χρόνου». Δικά σου λόγια, δικές σου έννοιες Γιώργο Λαζόγκα. Έτσι σε αποχαιρετούμε, έγραψε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

«Αποχαιρετούμε -δυστυχώς συνεχίζουμε και αποχαιρετούμε-ανθρώπους σαν τον Γιώργο Λαζόγκα, τον σπουδαίο ζωγράφο της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.
''Το χθες είναι τώρα…'' είναι ο τίτλος της τελευταίας έκθεσης του και είναι τόσο ενδεικτικός για τον διάλογο που ανέπτυξε με τις ιστορικές χρονικότητες, στα διάφορα στάδια του έργου του. Έργα πάνω σε διαφορετικά επίπεδα αντιθέσεων, με τις διαφορετικές αναπαραστάσεις του χρόνου, το τότε και το τώρα.
Ο Λαζόγκας ζωγράφισε καμβάδες, διαστρωματώνοντας χρώματα ,εικόνες και νοήματα, περνώντας τα ίχνη τους μέσα από την διαστολή του χρόνου, αυτό το τόσο οικείο στοιχείο στη ζωγραφική του, χρησιμοποιώντας σοφά και απλά την διαδοχικότητα των φάσεων των αντικειμένων , τη φθορά και τη γέννηση τους.
''Τι άλλο είμαστε εμείς εκτός από θραύσματα'',''παλίμψηστα του χρόνου''. Δικά σου λόγια, δικές σου έννοιες Γιώργο Λαζόγκα. Έτσι σε αποχαιρετούμε. Τα συλλυπητήρια μου στην αγαπημένη σου Άννα, την Άννα Μιχαλιτσιάνου, στην οικογένεια σου, στους φίλους σου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL