Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Σκάνδαλο Novartis / Πώς ΑΠΕ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έστησαν τον μηχανισμό fake news
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο Novartis / Πώς ΑΠΕ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έστησαν τον μηχανισμό fake news

Δημοσίευμα του ΑΠΕ για Παπαγγελόπουλο

Οργανωμένη παραπληροφόρηση με στόχο τη συσκότιση γύρω από το σκάνδαλο Novartis ώστε να μην αποκαλυφθεί η κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν σκευωρίας εκτυλίχθηκε από χθες το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δημοσιεύματα ήταν σχεδόν copy paste και χαρακτήριζαν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα». Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική καθώς όπως αποκάλυψε το πρωί το avgi.gr, η παραπομπή έγινε για δευτερεύοντες λόγους, άσχετους με την υπόθεση Novartis.

Τα fake news ξεκίνησαν από συγκεκριμενα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. «Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου - Φουρλή, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς και παράλληλα αποδίδεται το ίδιο αδίκημα (της ηθικής αυτουργίας) στην κατάχρηση εξουσίας των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς» έγραψε συγκεκριμένα το ΑΠΕ.

Δημοσίευμα ΑΠΕ

Από κοντά και το protothema.gr που ισχυρίστηκε ότι «το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά απόψε, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου-Φουρλή, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς και παράλληλα αποδίδεται το ίδιο αδίκημα (της ηθικής αυτουργίας) στην κατάχρηση εξουσίας των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς».

Δημοσίευμα protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το iefimerida.gr έγραψε ότι «δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη» παραπέμπονται αναφορικά με το σκέλος της έρευνας της Novartis που αφορούσε τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Δημοσίευμα iefimerida

Σε ανάλογη γραμμή και τα parapolitika.gr που υποστήριζαν:

«Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε με βούλευμά του, οριστικό και αμετάκλητο, να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγορούμενος για σωρεία παρεμβάσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της θυελλώδους θητείας του όσο αφορά την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis. Μαζί του στο εδώλιο ως συμμέτοχη στις πράξεις που του αποδίδονται θα καθίσει και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς και εισαγγελέας εφετών, Ελένη Τουλουπάκη».

Δημοσίευμα parapolitika.gr

Τελικά σήμερα μετά το φιάσκο, το ΑΠΕ και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έκαναν νέες δημοσιεύσεις, «θάβοντας» πλέον το θέμα καθώς ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακας. Φυσικά, δεν είχαν το σθένος να ζητήσουν έστω μισή συγγνώμη για τα fake news σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL