Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Καιρός / Ξαφνικό μπουρίνι στην Αθήνα, πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Ξαφνικό μπουρίνι στην Αθήνα, πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην Αττικής ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε Γλυφάδα, Παγκράτι, Πλάκα, Ζωγράφου, αλλά και Ηλιούπολη όπου μάλιστα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση. Η βροχή συνοδεύτηκε σε αρκετές περιοχές και από κεραυνούς.

Στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση με χαλάζι. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και περιοχές στα Δυτικά της πόλης πλήττονται πιο έντονα, με την οδό Λαγκαδά να έχει μετατραπεί σε χείμαρρο. Τα έντονα φαινόμενα άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν, άφησαν ωστόσο αρκετά προβλήματα.

Τουλάχιστον 220 κλήσεις δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία από τις 4 έως και τις 6 το απόγευμα, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία κυρίως από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι είχαν μετατραπεί από την καταρρακτώδη βροχή σε ποτάμια.

https://youtu.be/NRGQsAEd-2Y

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη στην περιφερειακή οδό και στο ρεύμα προς δυτικά το σημείο είναι κλειστό και γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας, όπως και κάτω από τη γέφυρα της οδού Αγίων Πάντων όπου και εκεί συσσωρεύτηκαν νερά.  Επτά μηχανήματα , αντλητικά και χωματουργικά «επιχειρούν σε σημεία που ζητήθηκαν όπως στην περιοχή Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά και σε περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, και Παύλου Μελά, επίσης στη γέφυρα Αγίων Πάντων ζητήθηκε μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει στην απάντληση υδάτων», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ποσότητα του νερού της βροχής που έπεσε ήταν τέτοια που σε πολλά σημεία η παραλία είχε γίνει ένα με την θάλασσα.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Χαριλάου δέντρα ξεριζώθηκαν, έπεσαν στο οδόστρωμα και μάλλον από τύχη δεν υπήρξαν και υλικές ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

 

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη 15 Ιουνίου σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και τμήματα των νησιών του Ιονίου. Ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ενδεχομένως τη Ρόδο. Παροδικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά στο Αιγαίοι οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL