Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Στρατιωτικοί σε Μητσοτάκη / Δεν είμαστε «τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στρατιωτικοί σε Μητσοτάκη / Δεν είμαστε «τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει»

Στρατιώτες στρατιωτικοί δάση δάσος πυροπροστασία
(EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Έξαλλοι είναι οι στρατιωτικοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακοίνωσή του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν, χωρίς την παρουσία αστυνομικής και πυροσβεστικής δύναμης, τη φύλαξη των δασών για την πρόληψη έναντι πυρκαγιών.

Σε έγγραφό της προς τον πρωθυπουργό η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) μεταφέρει την αγανάκτηση και δυσφορία των στρατιωτικών, που βλέπουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της (αμοιβή για τη νυκτερινή τους εργασία, αμοιβή για την υπερωριακή τους απασχόληση, αμοιβή για την εργασία τους κατά τα Σαββατοκύριακα και αργίες, αμοιβή τους για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου κλπ) αλλά, αντιθέτως, τους χρεώνει έξτρα δωρεάν υπερωριακή εργασία, ενισχύοντας για μια ακόμη φορά έναν ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό.

«Σας πληροφορούμε κύριε πρωθυπουργέ, αν δεν σας το έχουν ήδη μεταφέρει, ότι το στράτευμα βράζει από αγανάκτηση. Η απλήρωτη νυκτερινή εργασία, η μη αναγνώριση τόσο της υπερωριακής απασχόλησης, όσο και της πενθήμερης εργασίας, καθώς και η παγιωμένη τακτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης, δια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των συναδέλφων μας ως “χαμάληδες” και “τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει”, σε συνδυασμό με το απίστευτο κύμα ακρίβειας που πλήττει το σύνολο των νοικοκυριών, τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έκρηξη» τονίζει.

Μάλιστα, η ΠΟΕΣ προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αν συνεχιστεί η ίδια τακτική αντιμετώπισης, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που η αγανάκτηση του στρατιωτικού προσωπικού θα ξεπεράσει τα όρια. «Οι ένστολες πορείες διαμαρτυρίας των ετών 2012 - 2013, θα φαντάζουν περίπατο μπροστά σε αυτά που έρχονται» λέει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΣ.

(Φωτογραφία αρχείου)
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL