Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αυτοκτονία 14χρονου / Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα – Το παιχνίδι «ανδρισμού και αντοχής» που μπήκε στο κάδρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοκτονία 14χρονου / Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα – Το παιχνίδι «ανδρισμού και αντοχής» που μπήκε στο κάδρο

ΣΧΟΛΕΙΟ

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 14χρονος Μάκης από τα Σεπόλια. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, που συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από το περιβάλλον του παιδιού, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνει στο κινητό του παιδιού, αναλύοντας τα βίντεο που είχε αποθηκεύσει και προσπαθώντας να ανασύρει ό,τι είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα.

Μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ενώ στο κάδρο έχει μπει η εκδοχή του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, από τις αρχές ερευνάται το ενδεχόμενο να μην πρόκειται ούτε για αυτοκτονία εξαιτίας bullying που δεχόταν στο σχολείο, αλλά ούτε και συμμετοχή στη διαδικτυακή πρόκληση «πρόκληση λιποθυμίας» (blackout challenge). Αυτό που εξετάζεται σοβαρά είναι ο 14χρονος να συμμετείχε σε παιχνίδι αντοχής και ανδρισμού της δικής του παρέας, στο οποίο να συμμετείχαν κι άλλα άτομα κάνοντας live μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Στο ενδεχόμενο δυστυχήματος άλλωστε συγκλίνουν τα στοιχεία ότι επρόκειτο για έναν έφηβο ύψους 1,80 μ., που επέλεξε να κρεμαστεί από κάγκελο κουκέτας που βρίσκεται στο 1.60 μ., ύψος δηλαδή από το οποίο θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να σηκωθεί. Υποστηρικτικό της εκδοχής αυτής είναι δε το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες το χαλάκι που ήταν συνήθως μπροστά από την κουκέτα, βρέθηκε στην πόρτα του δωματίου με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι γλίστρησε σε αυτό και να κρεμάστηκε κατά λάθος.

Σε δυστύχημα εξάλλου φέρεται να αποδίδει τον θάνατο και η μητέρα του 14χρονου που εξετάστηκε την Πέμπτη από τους αξιωματικούς. Στην κατάθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για μοιραίο λάθος που συνέβη «μετά από μια ανοησία που δοκίμασε να κάνει».

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος καταθέσεων, ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές άλλοι δυο καθηγητές από το σχολείο και ο πιο στενός του φίλος.

Σε κάθε περίπτωση ο θάνατος του Μάκη έφερε στο φως μια κατάσταση εκτός ελέγχου στο 54ο Γυμνάσιο, όπου φοιτούσε ο 14χρονος, με περιστατικά άγριου bullying. «Βλέπουμε πολλά περιστατικά, συμμορίες ανηλίκων, ανήλικους να ληστεύουν άλλους ανήλικους χρησιμοποιώντας μαχαίρια. Στο σχολείο του 14χρονου αντί τα παιδιά να έχουν στις τσάντες τους βιβλία είχαν μαχαίρια και σιδερογροθιές», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, τέλος, ο διευθυντής του σχολείου είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων τον Ιανουάριο, καθώς άγνωστοι είχαν σπάσει τη σιδερένια πόρτα εισόδου του σχολείου, είχαν ξηλώσει το σύστημα συναγερμού και είχαν ανοίξει σχεδόν όλα τα γραφεία, αρπάζοντας τον υπολογιστή και το σταθερό τηλέφωνο του διευθυντή, φάρμακα από το φαρμακείο του σχολείου, αλλά και τα ρούχα του προσωπικού καθαριότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL